Dva su kluba i teoretski ispala iz Lige prvaka dva kola prije kraja

Foto: Epa

POLAKO ulazimo u završnicu grupne faze Lige prvaka. Sinoć je u skupinama A, B, C i D kompletirano četvrto kolo, a večeras će se to dogoditi i u skupinama E, F, G i H.

Nakon sinoćnjih utakmica postalo je jasno da dva kluba više nemaju ni matematičkih šansi za drugi krug, a to su Lokomotiv iz Moskve i Monaco.

Ruski prvak je sve četiri utakmice u skupini izgubio i ima gol razliku 2:11 te je zakovan za posljednje mjesto u svojoj grupi D iza Porta (10), Schalkea (8) i Galatasaraya (4).

Rezultati by SofaScore

S druge strane, Monaco, koji je prije manje od dvije godine bio senzacija Lige prvaka i igrao polufinale, proživljava jednu od najgorih sezona u svojoj povijesti. Klub iz Kneževine dijeli zadnje mjesto u Le Championnatu, s dobrim šansama da ispadne iz lige, a u Ligi prvaka nakon četiri kola ima samo jedan bod. Borussia i Atletico bježe mu osam bodova, stoga je nemoguće da ih u posljednja dva kola dostigne. Monaco uz puno sreće eventualno može do trećeg mjesta u grupi i do nastavka europske avanture u Europa ligi na proljeće, ali i to vrlo teško jer su od Club Bruggea Ivana Leke, izravnog rivala za treće mjesto, kod kuće izgubili s visokih 4:0.

Rezultati by SofaScore

Blizu eliminacije je i PSV, koji ima jedan bod i za drugoplasiranim Interom zaostaje šest bodova, ali momčad iz Eindhovena ipak ima kakve-takve šanse za senzaciju, mada i one spadaju u domenu znanstvene fantastike.

Rezultati by SofaScore

Inače, jedini klub koji je već osigurao plasman u osminu finala je Barcelona, koja predvodi skupinu B s deset bodova ispred Intera (7), Tottenhama (4) i PSV-a (1).

Pročitajte više