NBA

Dvoboj dvaju Bogdanovića: Hrvatski zabio više, ali promašio šut za pobjedu

Foto: Guliver Image/ Getty Images

BOJAN BOGDANOVIĆ je s 27 koševa imao najbolji učinak u ovoj sezoni i bio prvi strijelac dvoboja Indiane i Sacramenta, ali su Pacersi poraženi na gostovanju u glavnom gradu Kalifornije sa 111:110, a hrvatski je reprezentativac promašio šut koji je mogao donijeti pobjedu njegovoj momčadi. 

Bojanov prezimenjak Bogdan Bogdanović je s 20 koševa i šest asistencija predvodio igrače domaće momčadi.

Jedinu pobjedu od momčadi u kojima igraju hrvatski košarkaši ostvarili su New York Knicksi, u Madison Square Gardenu, svladavši Milwaukee sa 136-134 u produžetku. Mario Hezonja je bio u početnoj postavi Knicksa, ali je igrao samo 12 minuta te postigao dva koša (šut 1/2), uz dva skoka i dvije asistencije.

Giannis Antetokounmpo je napunio sve statističke stupce, sa 33 koša, 19 skokova, sedam aisstencija, tri osvojene lopte i dvije blokade bio je najučinkovitiji igrač dvoboja, ali je u posljednjem napadu osnovnog dijela utakmice, promašio šut za pobjedu pri rezultatu 124:124. Druga nagrada za 'tragičara' u redovima Bucksa ide centru Brooku Lopezu koji je kod zaostatka 136-134 svoje momčadi u završnici produžetka promašio prvo slobodno bacanje. Potom je namjerno promašio i drugo, nakon čega je Antetokounmpo uhvatio loptu, ali nije uspio poslati loptu kroz obruč. Grčki reprezentativac se bunio kod sudaca, uvjeravao ih da je na njemu napravljena osobna pogreška, ali do promjene odluke nije došlo.

Knicksi su postigli čak 20 trica iz samo 34 pokušaja, a prednjačio je Damyean Dotson koji je pogodio svih pet pokušaja i završio utakmicu sa 21 košem. Kevin Knox je postigao 26 koševa, a klupa New Yorka je pobjedi doprinijela sa čak 62 koša, dok su rezervisti Milwaukeeja ubacili samo 29 poena.

Najbolji strijelac pobjedničke momčadi bio je Emanuel Mudiay sa 28 koševa, čemu je dodao i sedam asistencija. Tim Hardaway Jr. je postigao 21 koš. Mario Hezonja je bio u početnoj postavi Knicksa, ali je igrao samo 12 minuta te postigao dva koša (šut 1/2), uz dva skoka i dvije asistencije. Jedini Hezonjin ubačaj nije prošao nezapaženo, jer je Dubrovčanin do njega došao zakucavanjem u kontranapadu, izbjegavši pritom pokušaj blokade Antetokounmpa.

Uz Grka, u poraženoj momčadi su prednjačili Eric Bledsoe sa 27 koševa i sedam asistencija te Malcom Brogdon sa 22 koša.

Šarić solidan, Minnesota niže pobjede

Minnesota je na svom terenu poražena od Bostona sa 118:109, a Gordon Hayward je odigrao svoju najbolju utakmicu u dresu Celticsa postigavši 30 koševa uz devet skokova i osam asistencija. Kyrie Irving je ubacio 21 koš uz devet asistencija, a Jayson Tatum je spojio 19 poena i devet skokova.

Najbolji igrač Minnesote bio je Derrick Rose sa 26 koševa i četiri asistencije. Dario Šarić je za Timberwolvese igrao 20 i pol minuta te za to vrijeme postigao sedam koševa (šut 3/7), imao četiri skoka i jednu asistenciju.

Ante Žižić je s klupe odgledao poraz Clevelanda koji je na domaćem terenu izgubio sa 106:95 od Toronta, trenutačno najuspješnije momčadi NBA lige.

Unatoč povratku Stephena Curryja, nakon što je propustio 11 utakmica, Golden State Warriorsi su poraženi sa 111:102 na gostovanju u Detroitu. Curry je ubacio 27 koševa, jedan manje od Kevina Duranta. Detroit su do pobjede predvodili Blake Griffin s 26 koševa i Andre Drummond sa 16 poena i 19 skokova.  

NBA rezultati, 1. 12.:

New York Knicks – Milwaukee Bucks 136:134
Detroit Pistons – Golden State Warriors 111:102
Washington Wizards – Brooklyn Nets 102:88
Cleveland Cavaliers – Toronto Raptors 95:106
Houston Rockets – Chicago Bulls 121:105
Minnesota Timberwolves – Boston Celtics 109:118
Sacramento Kings – Indiana Pacers 111:110

 

Pročitajte više