"Džeko je najkompletniji napadač Bundeslige"

U PROŠLOJ bundesligaškoj sezoni, u kojoj je Wolfsburg osvojio naslov prvaka, dva najbolja strijelaca lige bili su Grafite i Edin Džeko. Brazilac je postigao 28, a Bosanac 26 golova. Ove sezone je situacija drugačija, pa listu najboljih klupskih strijelaca predvodi BiH "dijamant" s dvanaest postignutih pogodaka, dok je Grafite na svom kontu golova ima upisanu brojku osam.

Vodeći strijelac njemačke Bundeslige Bayerov je nogometaš Stefan Kießling s četrnaest postignutih golova, a hoće li po završetku sezone Džeko prestići konkurenciju i okititi se naslovom najboljeg topnika lige upitao je BiH napadača njemački Bild.

"U nogometu je sve moguće", odgovorio je Džeko kojeg tiražni njemački dnevnik naziva najkompletnijim napadačem u Topu 10 strijelaca lige. "Nitko drugi nije postigao pet golova lijevom, pet desnom nogom, jednog glavom i jednog iz jedanaesterca", argumentira se.

Kada bi danas završila Bundesliga Džeko i Kießling podijelili bi naslov za najkorisnijeg igrača njemačkog nogometnog prvenstva. S 20 osvojenih bodova, a oni se dobivaju zbrojem golova i asistencija, Wolfsburgov i Bayerov igrač izjednačeni su na prvome mjestu. Kießling je vrh zaslužio nakon 14 golova i šest asistencija, Džeko uz 12 pogodaka i osam dodavanja suigračima za gol.

Dodajmo da se na podjeli visokog sedmog mjesta nalazi BiH napadač Hoffenheima Vedad Ibišević s 15 bodova (devet golova, šest asistencija), dok je na podjeli 11. još jedan Wolfsburgov BiH as, Zvjezdan Misimović. Sakupio je 14 bodova uz pravilnu raspodjelu golova i asistencija, po sedam u svakoj statističkoj koloni.

Najbolji hrvatski nogometaš u tom poretku jest Bayernov napadač Ivica Olić. Podjelu 21. mjesta zaslužio je uz sedam golova i četiri asistencije što mu je donijelo jedanaest bodova. HSV-ov napadač Mladen Petrić (šest golova, dvije asistencije, osam bodova) na podjeli je 34. mjesta.

Köstner: Džeko je buduća zvijezda svjetskoga nogometa

Lorenz-Günther Köstner, privremeni trener njemačkog Bundesligaša Wolfsburga, smatra da se u njegovom bosanskom napadaču Edinu Džeki krije potencijal nogometne superzvijezde.

"U to nema nikakve sumnje", prisnažio je trener koji je klupu aktualnih njemačkih prvaka preuzeo krajem siječnja od Armina Veha nakon negativne serije kluba od sedam uzastopnih utakmica bez pobjede.

"Njegov je potencijal golem i bilo bi sjajno za klub kada bi ga i sljedeće sezone zadržao", dodao je Köstner. Unatoč važećem ugovoru do 2013. godine Džeko može napustiti klub stigne li u njega ponuda od 40 milijuna eura.

Pročitajte više