Džeko nakon 0:5 protiv Portugala prozvao izbornika Miloševića

Foto: Profimedia

DEBAKLOM za Bosnu i Hercegovinu završila je utakmica protiv Portugala u Zenici (5:0) u kvalifikacijama za Euro. Edin Džeko, kapetan domaćina i igrač s najviše nastupa (133) i golova (65) u povijesti BiH, nakon utakmice komentirao je katastrofu.

"Dvojica prave ofsajd, treći trči za igračem, moramo na terenu zvati jedan drugog"

"Došli smo u situaciju da smo morali napraviti rezultat protiv Portugala jer smo ranije mečeve kiksali. Utakmica u Lihtenštajnu nas je zavarala.

Primili smo rani gol, noge se počnu tresti, dođu greške. Bez obzira na sve, mislim da smo lagano primali golove. Dvojica prave ofsajd, treći trči za igračem, moramo na terenu zvati jedan drugog", rekao je.

"Ne možemo protiv ovakvih momčadi igrati s četvoricom u obrani"

Džeko je uputio i poruku izborniku Miloševiću, koji je priznao krivnju za debakl: "Završilo je dobro kako je počela. Izborniku može ova utakmica pomoći da vidi što i kako dalje. Mislim da protiv ovakvih momčadi ne možemo igrati s četiri nazad, nismo dorasli ovim ekipama da igramo situacije jedan na jedan."

"Nama kad nedostaje jedan igrač, to nije ista reprezentacija"

BiH se nakon debakla priprema za dodatne kvalifikacije: "Ne treba poraz uzimati zdravo za gotovo, ali kako se utakmica odvijala, dobro smo prošli. Nadamo se da će ovaj poraz pomoći igračima i selektoru da se pripremimo za baraž.

To nam je jedini put do Europskog prvenstva. Izbornik ima vremena pogledati i neke druge igrače koji mogu pomoći. Nama kad nedostaje jedan igrač, to nije ista reprezentacija", zaključio je Džeko. 

Pročitajte više