Džomba i Šprem oduševljeni klincima: "Mali Mihić je odigrao nerealno dobro"

Foto: Hina

NAKON uvjerljive pobjede protiv Čilea stručni komentatori RTL-a Mirza Džomba i Goran Šprem bili su više nego zadovoljni, no istaknuli su da Hrvatska ima još puno prostora za napredak i da igrače Željka Babića tek sad čeka pravi turnir.
 
> USPJEŠNA GENERALKA ZA NJEMAČKU Rezervna Hrvatska razbila Čile
 
''Vrhunski. Zadovoljan sam. Mladi igrači su reagirali sjajno i pokazali su da hrvatski rukomet nema razloga za brigu u budućnosti. Neki od njih poput Mihića odigrali su nerealno dobro. Dobili smo odličnog Musu, bekovi su se digli. Pokazali smo da imamo širinu, a to nam treba'', odmah na početku je rekao Džomba.
 
''Slažem se s Mirzom da su večeras bekovi odigrali dobro, no trebat će to biti još bolje. Samo s kvalitetnim vanjskim šutom možemo nešto napraviti'', ubacio se Šprem.
 
''Bitno je da bekovi rastu. Iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje i to me raduje. Sad sve treba zaboraviti. Utakmica u petak protiv Njemačke bit će odlična generalka za ono što će uslijediti kad krene nokaut faza. Tada počinje sasvim drugačiji turnir u kojem će mentalna snaga doći više do izražaja nego fizička'', kazao je Mirza.
 
''Pivoti su odigrali korektno, ali i oni moraju bolje. Posebice moraju biti aktivniji u pomaganju bekovima. U rukometu je djelić sekunde dragocjen, a njihovi blokovi mogu biti presudni. Golmani su na visokoj razini. Važno je da su na prosijeku od 14, 15 obrana po utakmici'', misli Šprem.
Obojica su bili zadovoljni što su Duvnjak, Štrlek i Horvat dobili zasluženi odmor.
 
''Naravno da je to dobro, ali mislim da od petka za njih više nema odmora. Što su odmarali, odmarali su'', složili su se obojica.
 
''Nijemci su odlična ekipa. Ove godine jedina su reprezentacija koja ima dvije medalje, zlato iz Poljske i broncu iz Rija. Igraju vrhunski, puni su samopouzdanja, izbornik im se oprašta i sve će podrediti osvajanju medalje. Ipak, pokazalo se protiv Bjelorusije da ipak nisu mašina. S njima se da igrati i vjerujem da ih možemo dobiti'', rekao je Džomba.
 
Priče o eventualnom namještanju i kalkulacijama protiv Njemačke obojica su s prezirom odbacili.
 
 
 

Pročitajte više