Ecclestone: Formula 1 mogla bi izaći iz Fie

BERNIE ECCLESTONE i Max Mosley nisu u dobrim odnosima, a zahlade li se oni još više, priča bi mogla rezultirati izlaskom Formule 1 iz Fie.

Prvi čovjek Formule 1 i šef vrhovne automobilističke organizacije i prije su se gledali preko “nišana”, a nakon seks-skandala s, navodnim, nacističkim igrokazom kojeg je Mosley upriličio s nekoliko, za to plaćenih, djevojaka odnos između njih gotovo da i ne postoji.

U cijeloj situaciji važno je naglasiti i to da Fia nema nikakvih realnih uvjeta i legalnih načina zadržati najelitnije automobilističko natjecanje pod svojim okriljem ukoliko Ecclestone tako odluči.

"Ono što Fia nema, a to je najvažnija stvar, je ugovor s momčadima koje se natječu u Formuli 1, pa one mogu raditi što ih volja", kazao je Eccletone, vlasnik tih ugovora.

"Mi sada pokušavamo zadovoljiti sponzore, želimo da oni ostanu sretni, a to činimo izjavljujući kako do raskola između Fie i Formule 1 neće doći. No, upravo bi se to moglo dogoditi", poručio je prvi čovjek Formule 1.

"Zadužen sam za financijska poslovanja, momčadi i proizvođače koji su uložili mnogo novaca. Mosley s time nema ništa, jedini novac s kojim on ima veze dolazi iz Formule 1, a da toga nema, Fia bi bila u velikim problemima. Ono što mene brine je činjenica da Židovska zajednica direktno ili indirektno kontrolira velik upliv novca u Formulu 1, a oni kažu da čovjek poput Mosley ne bi smio bi taj koji ih predstavlja", završio je Ecclestone, koji je nakon Mosleyjevog skandala zahtijevao njegovu ostavku.

Inače, Ecclestonovo poduzeće FOM je vlasnik komercijalnog ugovora s vozačima u Formuli 1. Da je Fia potpisala Concorde ugovor, oni bi bili vlasnici tog prava.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više