Eddy Bosnar potpisao za Dinamo

KAKO je bilo i najavljeno, australski Hrvat Eddy Bosnar potpisao je trogodišnji ugovor s Dinamom. Bosnar će nositi broj 23 bivšeg Dinamovog igrača Danijela Pranjića koji od ove sezone igra u nizozemskom Heerenveenu.

Bosnar je za Modre igrao prije pet godina kada ga je Dinamo kao perspektivnog 19-godišnjeg stopera prodao Sturmu iz Graza. Nakon Austrije, Eddy je karijeru nastavio u Engleskoj tj. u Evertonu u kojem je također nosio broj 23. Na Otoku se Eddy baš i nije naigrao tako da ne čudi što se nakon igrački slabe godine u Premier ligi odlučio na promjenu podneblja.

Sportski direktor Zvjezdan Cvetković na jučerašnjem potpisivanju ugovora s Bosnarom nije skrivao zadovoljstvo realizacijom transfera na kojem je i sam inzistirao. Cvetković smatra kako je Dinamo s Bosnarom dobio kvalitetno pojačanje.

O Bosnarovoj kvaliteti možda najbolje svjedoči činjenica da australska A reprezentacija računa na njega kada su u pitanju kvalifikacije za SP 2006, piše Novi list.

"Zvali su me iz Saveza i rekli mi da računaju na mene. Jedini uvjet za igranje u reprezentaciji Australije je da počnem nastupati za klub u kontinuitetu. Na mojoj poziciji igraju 35-godišnjaci, tako da mi je ovo jedinstvena prilika da odem na svjetsko prvenstvo." - kaže Bosnar.

Na kraju spomenimo da Modri danas putuju u Švicarsku na drugi dio prvenstvenih priprema, a na popisu putnika pored Bosnara nalaze se: Turina, Šarlija, Lončarić, Ljubojević, Modrić, Bošnjak, Buljat, Cabrera, Cavrić, Cesar, Chago, Čale, Ćorluka, Lučić, Eduardo, Drpić, Ješe, Kardum, Marić, Mitu, Štrok, Mamić, Zahora i Tomić.

Igrači Miroslav Šarić i Marko Janjetović zbog ozljeda u Švicarsku neće otputovati.

Pročitajte više