Eduardo: Brazil mi je u krvi, volio bih tamo završiti karijeru

EDUARDO DA SILVA nedavno je produžio ugovor s Arsenalom do 2014. godine, ali brazilski Vasco mogao bi biti posljednji klub za koji će hrvatski Brazilac igrati. Iako svim srcem sada brani boje hrvatske zastave, Eduardo priznaje kako njegov nogometni talent ipak dolazi iz zemlje njegova rođenja.

"Brazil mi je u krvi, tamo svatko želi biti nogometaš. Kad sam imao 5 godina idol mi je bio Romario i samo Romario. Svi smo tada htjeli biti Romario", rekao je napadač hrvatske reprezentacije u intervjuu za Globoesporte.com.

Dudu je već sa 16 godina napustio rodno mjesto i otišao u Hrvatsku u zagrebački Dinamo. Vrlo brzo vratio se u Brazil gdje je trenirao u dresu Bangu Athletica, ali uskoro ga Dinamo vraća i proslijeđuje na posudbe u manje klubove u HNL-u.

"Htio bih se vratiti u Brazil jednog dana. Nitko ne zna što donosi budućnost. Svaki igrač planira gdje će završiti karijeru pa ako budem u dobrom stanju, zašto ne Brazil", priča Dudu.

Eduardo je zabrinut jer smatra kako bi se najprije morao prilagoditi brazilskom nogometu kao i svaki stranac koji dođe igrati nogomet u drugu zemlju. Arsenalov napadač priznaje kako je njegov način igre prilagođen za Europu pa smatra i da bi se u reprezentaciji teško uklopio.

"Razmišljao sam već o igranju u Brazilu, ali znam da mi ne bi bilo lako. Otišao sam rano i nisam doživio tamošnji klub, igru i navijače. Htio sam odigrati jednu sezonu tamo da vidim, osjetim i okusim ovaj brazilski mentalitet, osjetim atmosferu... Možda jednog dana i budem, sudbina je neizvjesna", dodao je Eduardo koji je uspio dobro upoznati Rio de Janeiro, gdje je proveo veći dio vremena za oporavka od stravičnog loma gležnja 2008. godine. U tom je gradu rođen i tamo mu je potporu davala i njegova obitelj.

"Obitelj, rodbina, prijatelji, svi su bili uz mene. Važno je imati obitelj uz sebe, i ona mi je uvijek na prvom mjestu. Znate da vam oni žele samo dobro. Tada mi je bilo jako teško i otkrio sam da tek u takvoj situaciji možete vidjeti tko je uz vas, a tko ne. Jer kada igrate, svi žele biti u vašoj blizini", zaključio je Da Silva.

Pročitajte više