Hrvatski nogometaši

Eduardo Da Silva: Odbacili su me, a mogao sam im donijeti milijune

Foto: Guliver Image/Getty Images

PRIJE točno mjesec dana Eduardo Da Silva je napustio varšavsku Legiju. Otišao je razočaran jer se nije uspio dokazati u Poljskoj. 

"Kad sam dolazio u klub, ispričao sam im o svojem iskustvu i sposobnosti da jednim dodirom donesem milijune eura. To je dodir ili dodavanje koje nas mogu uvesti u Europsku ligu i čak Ligu prvaka. No, trener Dean Klafurić nije mi dao šansu", požalio se Eduardo u prvom intervjuu nakon odlaska iz Poljske. 

"Da sam razmišljao o novcu, otišao bih u Aziju"

Bivši hrvatski reprezentativac u Legiju je stigao u siječnju prošle godine. Igrač koji je trebao predvoditi napad Legije odigrao je samo 14 utakmica. Nije zabio nijedan gol, a mjesečno je 35-godišnji napadač zarađivao 30 tisuća eura. 

"Prvih nekoliko mjeseci nije bilo toliko loše. Znam da su me ljudi gledali kroz ono što sam napravio u prošlosti. Igrao sam za velike klubove i zabio puno golova. A ovdje? Siguran sam da prvi put karijeri nisam zabio u 10 utakmica zaredom. I za mene je to bilo iznenađenje. No, svoju bih situaciju usporedio s Olivierom Giroudom. Ni on nije postigao gol za Francusku na SP-u, a osvojio je naslov", izjavio je 35-godišnji Dudu za Super Express.

Tvrdi da je imao financijski boljih ponuda od one Legijine.

"Da sam razmišljao o novcu, ne bih došao u Legiju! Mogao sam otići u Aziju i zaraditi mnogo više. No nisam to želio iz nekoliko razloga, a prvi je obitelj."

"Poljska ima 10 puta više stanovnika od Hrvatske, a lošije rezultate"

Poljska liga?

"Neobična situacija. Poljska ima sjajne stadione, navijače, sve se prenosi na TV-u, dobar marketing... No, nogomet nije na razini. A ne želim da ispadne da to govorim jer nisam uspio. Usporedimo poljsku ligu s hrvatskom. Poljska ima 40 milijuna ljudi, a Hrvatska četiri. No, hrvatski klubovi puno bolje igraju u Europi. Poljska je velika država s dobrom infrastrukturom i po mom mišljenju morala bi igrati na višoj razini."

Što dalje? Eduardo se jedno vrijeme povezivao i s povratkom u HNL, ali izgleda da od toga nema ništa.

"Sada živim u Rio de Janeiru. Uzeo sam pauzu od nogometa i ovdje posložio život. No želio bih se vratiti nakon nekoliko mjeseci pauze. Pronaći ću klub u Riju i još malo igrati ovdje."

Pročitajte više