Eduardo: Hrvatskoj moram zahvaliti na svemu što sam postigao

EDUARDO DA SILVA, brazilski napadač Dinama i "naturalizirani" Hrvat, u srijedu je nastupio protiv reprezentacije svoje matične zemlje. O takvom razvoju događaja prije par godina nije mogao niti sanjati, a iako bi vjerojatno više volio da je na Poljudu zaigrao u žutom dresu, Eduardo priznaje da je takva opcija bila gotovo nemoguća.

Na Internet stranicama Brazilskog nogometnog saveza objavljen je intervju s Eduardom napravljen nakon utakmice. Brazilci Eduarda, svog sunarodnjaka iz Vila Kennedya zapadno od Rio de Janeira, opisuju kao "naturaliziranog Hrvata koji nastupa kao zamjena u nacionalnoj vrsti".

Da Silva je bio vrlo iznenađen kada ga je izbornik Kranjčar uveo u utakmicu već početkom nastavka.

"Mislio sam da ću biti smiren, no nervoza mi se sve više pojačavala." - rekao je Eduardo koji se osjećao neobično zaigravši protiv "svojih".

"Ne mogu objasniti što sam zapravo osjećao, ali bilo je vrlo čudno. Zahvalan sam izborniku što me uveo u utakmicu." - kazao je Eduardo, pa dodao: "Vrlo sam sretan u Hrvatskoj. U Brazilu bi bilo gotovo nemoguće ući u jedanaestoricu. Uz to će mi se vjerojatno ostvariti i san o igranju na Svjetskom prvenstvu."

Brazilci Eduarda opisuju kao Dinamovca koji je u Hrvatskoj proveo punih pet godina, a kada su ga pitali kako se snašao, Da Silva je imao puna usta hvale za Hrvatsku.

"Ovdje se osjećam kao kod kuće i tako me svi i tretiraju. Hrvatskoj moram zahvaliti na svemu što sam postigao i u karijeri i u životu." - pohvalio je Eduardo Hrvate koji su ga prigrlili kao svoga.

Nakon utakmice, Eduardo je otišao direktno u brazilsku svlačionicu, a sa sobom je ponio dres te zamolio sve reprezentativce Brazila da mu se na njega potpišu, što su oni drage volje i napravili.

Naš reprezentativac je telefonirao majci Joelmi u Rio de Jainero u čijoj su se kući okupili rodbina i prijatelji kako bi mogli navijati za njega. Da Silva se pokazao u najboljem svjetlu, što je potvrdio i njegov trener u Dinamu, Josip Kuže.

"Iako je malo igrao, da Silva je pokazao izuzetan talent što se moglo vidjeti kroz scene postavljanja, doticaja lopte. Vidjelo se da se radi o odličnom igraču." - izjavio je Kuže nakon utakmice za Index.hr.

Pročitajte više