Eduardo i Arsenal u Liegeu preokrenuli (3:2) "kaznu" za simuliranje protiv Celtica

EDUARDO je petom namjestio prvi gol protivnicima, drugi su primili iz dvojbenog penala, ali je Dudu donio pobjedu gostima golom 10 minuta prije kraja.

Nakon što je Standard poveo u 3. minuti, odmah nakon toga je i poduplao vodstvo Jovanovićevim zgoditkom iz kaznenog udarca, koji je isti igrač izborio odglumljenim padom za najstrožu kaznu.

Sastavi momčadi:

Standard

Bolat; Camozzato, Sarr, Mangala, Ricardo Rocha - Witsel, De Camargo, Carcela Gonzales - Dalmat, Jovanović - Mbokani

Arsenal

Mannone; Eboue, Gallas, Vermaelen, Clichy - Diaby, Fabregas, Song, Rosicky - Eduardo - Bendtner

Tijek utakmice

3. minuta: GOL ZA STANDARD! 1:0 Strijelac Mangala! Eduardo je nakon kornera za Standard pokušao petom dodati loptu suigraču, ali je Mangala presjekao pokušaj i sa 20 metara zatresao mrežu rezervnog Arsenalovog golmana.

4. minuta: GOL ZA ARSENAL! 2:0, strijelac Jovanović! Mannone je dva puta ove večeri "dirao" loptu, a oba puta je to bilo samo kada ju je vadio iz mreže! Standardu se isplatio pritisak na posljednju liniju Topnika, a Gallas na samom rubu kaznenog prostora ruši Jovanovića. isti igrač je sigurni realizator najstrože kazne.

Naknadnim gledanjem snimke, čini se ne samo da je prekršaj bio "na crti" šesnaesterca, nego čak da prekršaja uopće nije bilo! Gallas je "opleo" po zraku, a Jovanović malo pričekao a onda se bacio!

10. minuta: Standard potpuno gospodari situacijom na terenu. Arsenal zasad nije ni sjena one momčadi koja loptu i protivničku momčad drži "u zarobljeništvu".

14. minuta: Rosicky i Diaby kombiniraju i potonji pokušava na rubu kaznenog prostora pronaći Eduarda ali je Standardova obrana otklonila opasnost. Rosicky je trenutno jedini raspoloženi igrač gostiju.

25. minuta: Prva proluprilika za Arsenal - Diaby tuče sa 20-ak metara ali bezopasno. Inače, Arsenal se i dalje muči, a igrači iz svih dijelova momčadi djeluju prilično nesigurno i previše lopti predaju protivnicima.

28. minuta: Nastavljaju se jalovi pokušaji Arsenala - Standardov golman Bolat je bez problema ukrotio Fabregasov slobodnjak, kao i Eduardov pokušaj centaršuta za Bendtnera.

32. minuta: Arsenal ne samo da nije uspio nametnuti svoj način igre, iako je Dudu sada potpuno u špici, nego je i prvi žuti karton na utakmici pripao njihovom igraču - lijevom veku Gaelu Clichyju. Francuz inače ima velikih problema s vižljastim Gonzalesom.

45. minuta: GOL ZA ARSENAL! 2:1, Strijelac Bendtner! Diaby je probio desnu stranu i produljio Bendtneru koji je također bio s te strane. Danski napadač je prihvatio loptu i iz teške pozicije, gotovo iz mrtvog kuta, naciljao suprotnu malu mrežu Arsenalovog gola-

Kraj 1. poluvremena

Arsenal je katastrofalno ušao u utakmicu, a igru su uspostavili tek nakon više od pola sata. Međutim, u tih deset minuta pokazali su što Arsenal može kada igra kako zna. Standardu kraj prvog dijela nije mogao doći u boljem trenutku.

2. poluvrijeme

46. minuta: Malo je nedostajalo da Standard opet ode na dva gola prednosti - Song je loše odigrao povratnu loptu za Gallasa i Mbokani je opet pokupio poklon. Međutim, Clichy startom s leđa u posljednji trenutak spašava veliku opasnost.

47. minuta: Izjednačenje "visi u zraku". Rosicky je pronašao Bendtnera a izgledni gol sjajno spriječava Mangala, strijelac prvog zgoditka za Standard.

57. minuta: Konačno je Standard pokazao zube: Dalmat je "probio" Clichyja pored aut-linije i u prema golu poslao odličan šut koji u zadnji tren preko vrata prebacuje Eboue. Zamalo je bio autogol.

60. minuta: Iz igre šepajući izlazi Jovanović, koji je izborio i realizirao jedanaesterac za Standard. Mijenja ga Nicaise. Arsenal i dallje ima inicijativu.

64. minuta: Poslije dugo vremena, ugledali smo Eduarda: Rosicky je proigrao Fabregasa, ovaj tražio Eduarda. Pronašao ga je, ali u ofsajdu.

71. minuta: Iz igre izlazi povratnik Rosicky, koji je više nego dobro odigrao prvu utakmicu nakon duge pauze. Zamijenio ga je Aaron Ramsey.

78. minuta: GOL ZA ARSENAL! 2:2, Strijelac Thomas Vermaelen! Opet gol koji će izazvarti dosta kontroverzi - Fabregas je nabacio a pored lopte su bili Song, Eduardo i Vermaelen, činilo se  ofsajdu. Još je izglednije bilo da je Song igrao rukom, ali sudac se nije oglasio a loptu je u mrežu zabio Vermaelen.

81.minuta: GOL ZA ARSENAL! 2:3, Strijelac Eduardo Da Silva! Opet je obrana domaćih bila smušena i ostavila previše prostora Arsenalovim igračima. Lopta je došla iz kornera s lijeve strane a Dudu je nakon nekoliko odbijanja dočekao ispred gol crte i koljenom je sproveo u mrežu.

Standard se potpuno raspao i ne bi bilo čudno da Arsenal još uvjerljivijim pojedom okonča ovo gostovanje.

85. minuta: Eduardo izlazi iz igre a mijenja ga Wilshere

Kraj utakmice

Pročitajte više