Eduardo: Želim završiti karijeru u Dinamu

NEŠTO iza 12 sati najbolji strijelac i igrač Dinama Eduardo da Silva potpisao je u Plavom salonu desetogodišnju vjernost modrima.

"Ovo je veliki dan za Dinamo i Dudua. Desetogodišnji ugovor, koji smo s njime potpisali, pokazuje ambicije koje imamo i gajimo" -  rekao je Zoran Mamić pri popisivanju ugovora.

Potpisnik ugovora i slavljenik Dudu da Silva, nakon autograma na "doživotnu" vjernost izjavio je: "Sretan sam zbog potpisivanja novog ugovora. Sedam godina sam ovdje, a ovo mi je osma. Drago mi je da ostajem u Dinamu i da ću se i dalje družiti s dečkima."

Na pitanje da li to znači da će zaista ostati deset godina u Dinamu, Dudu je ispočetka pomalo uvijeno odgovorio: "Želim ostati tu i ispuniti ambicije kluba, osvajajući prvenstvo i kup, kao i ostvariti dobar plasman u Europi".

No, Eduardo nije mogao izdržati dugo pa je i dodao: "Svejedno mi je hoću li tu ostati deset ili dvadeset godina. Nadam se da ću završiti karijeru u Dinamu."

"Hajduk mora početi igrati protiv nas"

Eduardo je prigodno  najavio predstojeći uzvratni susret polufinala Kupa:"U Splitu će biti teško, očekujem pun stadion, ali mi ćemo zabiti i otići u finale Kupa. Očekuje nas borba sa Hajdukom koji se nije baš iskazao u proteklim utakmicama protiv nas. Oni moraju loviti rezultat. Očekujem da će biti puno golova, ali sa naše strane"

"Najboljim igračima kod Hajduka smatram Balića i Musu", indikativno je Dudu ukazao na poletarce u redovima Bilih od kojih očekuje da Hajduku daju krila protiv Dinama.

"Potpisao bih i na 20 ili 30 godina ali ne odričem se Liga petice"

Nakon službenog dijela, Eduardo je u kratkom razgovor za Index isticao svoju sreću što je potpisao dugogodišnji ugovor: "Moram reći da sam ponosan, jer sve pokazuje da stvaramo veliku europsku momčad, a ne bih potpisivao desetogodišni ugovor da ne vjerujemo u to. Ponavljam, ja bih doista za Dinamo potpisao i na 20 ili 30 godina"

Znači li to da se odriče već odavno poznatih ambicija da što prije zaigra u nekom iz klubova jedne od najjačih liga, jer i sam je još ove zime iskazao želju za inozemstvom i zasićenje HNL-om: "Nisam se odrekao, ovaj ugovor mi je samo motivacija više. Iako ove godine i klub i ja rušimo sve rekorde, kada se završi prvenstvo, sve se to zaboravlja, jer idemo iz početka", još jednom je Dudu pokazao da je usavršio diplomatske vještine.

Ivanković: Dudu je temelj za budućost

"Sretan sam što se jedan ovakav igrač i dalje stavlja na raspolaganje klubu i ja mu na tome zahvaljujem i čestitamo", sretan je bio trener Dinama.

"Klub ovime ulazi u rizik jer igrači ovakvim dugotrajnim ugovorima riješavaju sve svoje probleme, a nikad se ne zna hoće li se igrači slučajno ozlijediti. Međutim, to su stvari na koje ne možemo utjecati, ali možemo na zato na ono što ovim pokazujemo: koliko nam je stalo do budućnosti kluba"

Zoran Mamić: Tri dragulja ćemo zadržati i nakon ljeta

"Modrić je potpisao na deset godina, sada i Da Silva i svakako bi htjeli da i Ćorluka uradi to isto i razgovarati ćemo o tome sa Vedranom i njegovim ocem", otkrio je novi Dinamov sportski direktor.

"Igrače s kojima smo potpisali dugogodišnje ugovore ćemo svakako zadržati i poslije ljeta. Ovim potezom njima i klubu jamčimo sigurnost, a igrači mogu biti mirni jer su potpisali doista dobre ugovore", izjavio je Zoran Mamić za Index.

Naravno da su iznosi, kao i odštetni zahtjevi postavljeni za igrače poslovna tajna, ali je Mamić, svjestan da baš nitko ne vjeruje kako će igrači penziju dočekati na Maksimiru rekao: "Ovo smo uradili radi igrača, ali i zbog kluba, kako bi postavili stvari tako da držimo oštricu s prave strane"

Zvonko AlačFoto: H.P.

Pročitajte više