Ekvador šokirao Argentinu, Brazil pao u Čileu

Foto: Hina

ŠOKANTNO je bilo prvo kolo južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Vječni favoriti Brazil i Argentina krenuli su porazima.

Čile je na svom terenu sa 2:0 porazio Brazil golovima Vargasa i Sancheza, a goste su koštale brojne propuštene prilike Hulka, Coste, Williana i Oscara.
 

 
Dok je snažni Čile s Bravom na golu i Vidalom u sredini najavljivao moguće iznenađenje, pravi šok priredili su Ekvadorci koji su sa 2:0 porazili Argentinu u gostima.

Lionel Messi je ozlijeđen, a napad su predvodili Di Maria, Aguero i Correa uz pomoć Pastorea i Biglije iz sredine. No, kao i Brazilci, i oni su zapucali previše prilika, od petnaestak udaraca niti jedan nije završio u mreži fantastičnog Alexandera Domingueza.

Aguero je zbog ozljede morao iz igre već u 24. minuti, a ušao je Carlos Tevez. U završnici utakmice svi promašaji došli su na naplatu. Erazo je u 81. zabio za vodstvo Ekvadora, a Caicedo niti minutu kasnije pogodio za 0:2.

 
Paragvaj je sa 1:0 slavio kod Venecuele golom Gonzaleza u 84. minuti. Kolumbija je na svom terenu porazila Peru sa 2:0 golovima Gutierreza u 36. i Cardone u 94. minuti.

Na teškom gostovanju u Boliviji Urugvaj je slavio s 2:0. Caceres je doveo goste u vodstvo u 10. minuti, a Godin zabio drugi gol u 69. minuti. Dvije minute kasnije domaćima je isključen desni bek Torrico i vremena za povratak više nije bilo.

Pročitajte više