HNL EUROPA

EL: Rijeka protiv suparnika koji ju je izbacio 2015., Osijek izbjegao velikane

Foto: Getty Images / Guliver Image

TRI hrvatska kluba saznala su potencijalne suparnike u 3. pretkolu Europa lige.

Rijeka se u kvalifikacija uključuje upravo od 3. pretkola. Momčad Igora Bišćana je nositelj i igrat će protiv boljeg iz okršaja škotskog Aberdeena i gruzijske Čihure. Zanimljivo, Rijeka i Aberdeen su igrali u kvalifikacijama Europa lige prije četiri godine i Škoti su prošli dalje s ukupnih 5:2. U prvoj utakmici na Kantridi Aberdeen je protutnjao s 3:0 i nanio Riječanima prvi europski poraz na Kantridi i prvi na tom stadionu nakon 2009. godine. U uzvratu je Rijeka vodila 2:0 i bila na korak do čuda, ali je susret završio 2:2 i dalje su prošli Škoti.

Osijek u 2. pretkolu Europa lige igra protiv CSKA iz Sofije. Ako uspije proći sastav iz Gradskog vrta u 3. pretkolu igrat će protiv boljeg iz dvoboja crnogorske Budućnosti i ukrajinske Zorje. Osijek je mogao dobiti puno zvučnije suparnike poput Sparte, AEK-a i Espanyola.

I Rijeka i Osijek bili bi domaćini u prvim utakmicama. Susreti 2. pretkola na rasporedu su 25. srpnja i 1. kolovoza, a trećeg pretkola 8. i 15. kolovoza.

I Dinamo saznao suparnika ako ispadne

Dinamo je favorit u 2. pretkolu Lige prvaka protiv gruzijskog Saburtala, a u slučaju ispadanja hrvatski prvak bi također nastavio u kvalifikacijama za Europa ligu. Ispadanjem u Europa ligu igrao bi protiv boljeg iz dvoboja Ararata i Lincolna.

Pročitajte više