euro 2020

Engleska pobijedila u generalki za Hrvatsku

Foto: REUTERS/Nick Potts

ENGLESKA je tjedan dana prije otvaranja Eura protiv Hrvatske na Wembleyju igrala posljednju pripremnu utakmicu za EP.

U Middlesbroughu je pobijedila Rumunjsku 1:0 golom Marcusa Rashforda iz penala u 68. minuti. Kazneni udarac izborio je Jack Grealish.

Deset minuta kasnije Jordan Henderson je također pucao penal kojeg je izborio Dominic Calvert-Lewin, ali je njegov udarac obranio rumunjski golman Florin Nita. 

Engleska tako dočekuje Hrvatsku na startu Eura sa šest uzastopnih pobjeda. Osim spomenutog promašenog penala Englezi su imali još dvije velike prilike, ali su Dominic Calvert-Lewin i Jadon Sancho gađali okvir gola.

Rezervna Engleska u zadnjoj utakmici prije Hrvatske na početku Eura

Dok Zlatko Dalić danas generalku za Englesku igra protiv Belgije s najjačim sastavom, Gareth Southgate je protiv Rumunjske izveo praktično rezervnu momčad.

Golmanu Johnstoneu ovo je bio debi za reprezentaciju, a riječ je o vrataru West Bromwicha, koji je davno prije kraja sezone ispao iz Premiershipa.

Osim njega, debitirali su i braniči White i Godfrey. Zanimljivo, njih dvojica, kao i Ward-Prowse, koji je također bio starter, nisu ušli među 26 igrača prijavljenih za Euro, ali ih je izbornik ostavio kako bi mu se netko od njih nametnuo kao zamjena za ozlijeđenog Alexander-Arnolda.

Sastav Engleske protiv Rumunjske:

Johnstone; Godfrey, White, Mings, Shaw (Tripper '75) - Phillips (Henderson '46), Ward-Prowse (Rice '65) - Rashford (Lingard '75), Grealish, Sancho (Bellingham '65) - Calvert-Lewin (Watkins '82).

U drugom dijelu Engleska je prešla na 4-3-3.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL KOJIM JE ENGELSKA POBIJEDILA U GENERALKI ZA HRVATSKU.

Pročitajte više