Engleski golman protiv Kolumbije prešao skoro jednak broj kilometara kao Lukaku protiv Japana

Foto: Epa

NAKON silnih godina frustracija i neuspjeha, engleska nogometna reprezentacija je prvi put na svjetskim prvenstvima pobjedu izborila boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je u osmini finala SP-a u Rusiji pobijedila Kolumbiju.

Gordi Albion je do sada izgubio sve tri utakmice u kojima su njegovi igrači izvodili jedanaesterce - 1990. godine u Italiji, 1998. u Francuskoj i 2006. u Njemačkoj. U Italiji su ispali u polufinalu od Njemačke, u Francuskoj od Argentine u osmini finala, a u Njemačkoj od Portugala u četvrtfinalu.

Stoga ne čudi što je pobjeda protiv Kolumbije u Engleskoj izazvala sveopće slavlje. Otočki mediji su utakmicu protiv Kolumbije prozvali "Čudom u Moskvi", a novi junak je postao vratar Jordan Pickford koji je zaustavio udarac Carlosu Bacci.

"Jordan je reagirao fantastično, bila je to sjajna obrana", kazao je izbornik.

Legendarni engleski napadač Gary Lineker u studiju se rasplakao od sreće, a njegov bivši kolega Ian Wright je skakao kao lud.

Nakon meča pojavio se i jedan zanimljiv statistički podatak. Dobro je poznato da se na jednom velikom natjecanju kao što je svjetsko prvenstvo prate svi statistički podaci nogometaša, pa tako i broj pretrčanih kilometara.

Prema tim podacima Pickford je daleko ispred konkurencije kod vratara. Protiv Kolumbije je prešao za vratara nevjerojatnih 7468 metara što je daleko više od Danijela Subašića ili Kaspera Schmeichela. Hrvatski golman je u meču protiv Danske prešao 4577, a Danac 4816 metara.

Najviše fascinira činjenica je da je Pickford prešao gotovo jednako kao napadač Belgije Romelu Lukaku protiv Japana. Lukaku je zabilježio 7948 prijeđenih metara.

Pročitajte više