Euro 2020

Engleski igrači poslali prvu poruku iz izolacije. "Razočarani smo"

Foto: Guliver Image

ENGLESKI reprezentativci Mason Mount i Ben Chilwell razočarani su zbog odluke da moraju u izolaciju zato što su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim reprezentativcem Škotske Billyjem Gilmourom.

"Teško je ovo prihvatiti"

Oni će u izolaciji ostati sve do 28. lipnja, uključujući i taj dan. To znači da će propustiti večerašnji ogled Engleske i Češke, a možda i osminu finala. Ako Engleska pobijedi i tako završi prva u skupini, Mount i Chilwell će moći igrati jer bi im tada susret osmine finala bio na rasporedu 29. lipnja.

Ipak, ako Engleska večeras izgubi ili remizira, ogled osmine finala igrat će 28. lipnja, što znači da Mount i Chilwell ne bi mogli nastupiti u njemu.

"Teško je ovo prihvatiti i razočaran sam, ali želim najbolje momcima u večerašnjoj utakmici. Navijat ću za vas. Siguran sam da ću biti sretan kada se vratim ekipi", napisao je Chilwell na Twitteru.

"Razočaran sam"

Njegov suigrač iz reprezentacije i Chelseaja Mount također je razočaran, a i on je poželio sreću engleskoj momčadi.

"Apsolutno sam razočaran zato što moram propustiti večerašnju utakmicu. Navijat ću za dečke kao i obično, a uvjeravam vas da ću biti spreman kada me vrate. Idemo Engleska!" objavio je Mount na Twitteru.

Čudi se i izbornik

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Gareth Southgate izrazio je čuđenje zbog činjenice da nijedan škotski nogometaš ne ide u izolaciju nakon što je Billy Gilmour dobio pozitivan test na koronavirus.

"Ne želim izazivati dramu Škotskoj, ali ako ste svi zajedno u svlačionici, gdje stojite? Ne znam sve važne čimbenike, no očito je da nema problema ako ste zajedno na terenu. Zato nema problema u Premier ligi, pokazalo se da nema dovoljno dugih kontakata na treningu da bi riskirali prenošenje zaraze", rekao je.

Ipak, ni u škotskoj ni u engleskoj reprezentaciji nije otkriven nijedan novi slučaj zaraze.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više