ENGLESKA REPREZENTACIJA

Engleski zastupnik: Neću gledati reprezentaciju dok god igrači kleče prije utakmice

Foto: EPA-EFE

HRVATSKA nogometna reprezentacija će svoj put na Europskom prvenstvu otvoriti 13. lipnja, kada na Wembleyju igra protiv Engleske. Radi se o utakmici koju željno iščekuju gotovo svi engleski navijači, ali Gordi Albion će na toj utakmici imati jednog navijača manje nego inače.

Naime, Lee Anderson, konzervativni zastupnik u britanskom parlamentu, najavio je kako neće gledati englesku reprezentaciju dok god prije utakmice igrači budu klečali u znak solidarnosti s pokretom Black Lives Matter. 

"Savez i reprezentacija napravili su veliku pogrešku kada su rekli da će nastaviti klečati prije utakmica. Savez, liga i igrači bi mogli postati poput laburista, a to nema nikakve veze s tradicionalnim navijačima. Svi oblici rasizma su odvratni i treba se protiv njih boriti, ali ne na ovaj način. Prvi put u životu neću gledati svoju voljenu Englesku dok god podupiru politički pokret čiji principi prijete uništenju našeg načina života", napisao je Anderson na svojem Facebook profilu.

U takvom razmišljanju priključio mu se i kolega Brendan Clarke-Smith, koji je rekao: "Izbornik Southgate rekao je kako navijači to ne razumiju. To je uvreda za inteligenciju. Navijači sve dobro razumiju, samo im je muka od toga da se ljudi na ovaj način postavljaju iznad njih. Oni su došli gledati nogometnu utakmicu, nisu došli po lekciju iz morala. Nađite nešto što možemo svi podržati i riješite se ove smiješne i besmislene geste."

Podsjetimo, engleski izbornik Gareth Southgate najavio je kako se reprezentacija dogovorila kako će nastavljati klečati i prije utakmica na Europskom prvenstvu, u svrhu borbe za ravnopravnost. Dodao je da mu je jako žao što ima onih koji zbog toga zvižde jer očito ne razumiju o čemu se radi.

Pročitajte više