Hrvatski reprezentativac prihvatio ponudu. Potpisuje ugovor karijere?

Foto: Borna Jaksic/PIXSELL

BORNA BARIŠIĆ (31) na kraju sezone napušta Glasgow Rangerse te će potpisati ugovor s Trabzonsporom. Škotski mediji, turski novinar Emre Sel i talijanski insajder Lorenzo Lepore posljednjih dana pišu o tome da će lijevi bočni hrvatske reprezentacije promijeniti klub nakon šest godina, a sada im se pridružio i Daily Record.

Engleski medij navodi da je Trabzonspor "stavio bogate ponude na stol" za Barišića i njegova suigrača, engleskog veznjaka Johna Lundstrama (30), s time da ju je hrvatski nogometaš prihvatio. Barišić će navodno potpisati dvogodišnji ugovor s opcijom produljenja na još jednu sezonu. Lundstramu je ponuđen trogodišnji ugovor, no još ga nije prihvatio jer je fokusiran na završnicu sezone s Rangersima.

Predsjednik Trabzonspora Ertugrul Dogan nije želio potvrditi dogovor s Barišićem niti pokušaj dovođenja Lundstrama, no istaknuo je kako se nada da će uskoro zaključiti nekolicinu poslova. Trener Rangersa Philippe Clement poručio je kako ne želi da klub ubuduće ostaje bez igrača tako što im istekne ugovor, a upravo je Barišiću istekao i otići će bez odštete.

Barišić potpisuje financijski najveći ugovor u karijeri?

Barišić je nastupao za BSK iz Bijelog Brda, Dinamo, Lokomotivu i Osijek, iz kojeg je 2018. godine u transferu vrijednom 2.45 milijuna otišao u Rangers. Dosad je sa škotskim velikanom osvojio tri trofeja.

S obzirom na tvrdnje Daily Recorda o "bogatoj ponudi", Barišiću bi ugovor s Trabzonsporom, u financijskom smislu, mogao biti najbolji u karijeri. Uostalom, Daily Record navodi da je Lundstramu ponuđen ugovor koji po pitanju novca nadmašuje onaj u Rangersima.

Ako zaista potpiše s Trabzonsporom, trećeplasiranim klubom turskog prvenstva, Barišić će iduće sezone biti suigrač sa sunarodnjakom Mislavom Oršićem, a možda i Tonijom Teklićem, koji je sada na posudbi u Karagumruku.

Barišić ima 35 nastupa za hrvatsku reprezentaciju

Barišić je za hrvatsku reprezentaciju upisao 35 nastupa i jedan gol te s njom osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je igrao protiv Japana u osmini finala. Očekuje se da će biti na popisu izbornika Zlatka Dalića za Europsko prvenstvo u Njemačkoj, koje počinje u lipnju. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 4.5 milijuna eura.

Lundstram je u karijeri nastupao za Everton, Doncaster, Yeovil Town, Leyton Orient, Blackpool, Scunthorpe United, Oxford United i Sheffield United. U Rangersima je od 2021. godine, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 6.5 milijuna eura.

Pročitajte više