Englezi nastavili s predstavljanjem: 10 stvari koje trebate znati o Kranjčaru

OTOČKI mediji se nastavljaju zabavljati hrvatskim reprezentativcima, a najnoviji tekst je onaj engleskog Mirrora gdje se predstavlja veznjak Tottenhama Niko Kranjčar u deset stavki.

1. Niko Kranjčar rođen je u Zagrebu 13. kolovoza 1984., a svoju karijeru započeo je u zagrebačkom Dinamu, za koga je njegov nadaleko poznati otac nastupio 556 puta, zabivši 98 golova.

2. U sezoni 2004./05. Kranjčar se odlučio na kontroverzni prelazak u rivalski Hajduk Split. U Engleskoj ekvivalent za to bio je prelazak Sola Campbella iz Tottenhama u Arsenal. Kranjčaru veliki broj ljudi taj potez  nije oprostio.

3. Menadžer koji mu je sredio prelazak u Hajduk Dino Pokrovac, ubijen je od strane mafije u lipnju 2004. godine. Ubojica nije otkriven do današnjeg dana.

"Mediji ga nazivali debelim"

4. U uvodu Svjetskog prvenstva 2006. godine Kranjčar je uvelike kritiziran od strane hrvatskih medija koji su ga nazivali "Debeli", omalovažavajući njegove nogometne vještine.

5. Nakon debakla u Njemačkoj, mediji su nastavili s kritikama obitelji Kranjčar, nakon čega je Niko prestao davati intervjue. To je trajalo gotovo godinu dana.

6. Kranjčaru će biti drago na White Hart Lane vidjeti Luku Modrića, ali ne i Vedrana Ćorluku. Upravo je Ćorluka bio jedan od onih koji su na Dinamovoj proslavi naslova prvaka 2006./07. vikali "Svinjo debela", što se upravo odnosi na Kranjčara.

"Načeo Englesku na Wembleyu"

7. Od tada Niko se razvio u odličnog playmakera, koji je za reprezentaciju nastupio 47 puta, zabivši između ostalog i Engleskoj na Wembleyu. Bilić ga sada hvali na sva usta.

8. Njegov poništeni gol u posljednjoj utakmici sezone pretprošle premierligaške sezone koštao je Portsmouth nastupa u Europi.

9. Početkom prošle sezone Monaco je za Kranjčara nudio 14 milijuna eura, međutim tadašnji trener Harry Redknapp rekao je da ga ne bi prodao ni pod koju cijenu.

10. Niko Kranjčar nastupio je 80 puta za Mornare, a zabio je i devet golova, od kojih je većina spektakularna, kao slobodnjak Birminghamu ili golčina Fulhamu.

Pročitajte više