Englezi ne očajavaju zbog Walcotta: "Pred njim je cijelo ljeto da uvidi gdje je problem"

THEO WALCOTT sa tri je pogotka Hrvatskoj na Maksimiru prije gotovo dvije godine dao ogromnu injekciju samopouzdanja posrnuloj engleskoj reprezentaciji, tad još grogiranoj zbog neodlaska na Euro u Austriji i Švicarskoj.

Možda i važnije, bila je to utakmica u kojoj je Walcott poklonio ogroman kredit novoinstaliranom izbornku Gordog Albiona Fabiju Capellu, koji ga je izostavio s konačnog popisa putnika za jug Afrike.

"Mora se vratiti u Arsenal i predati se u Wengerove ruke"

"Walcott je zabio hat-trick u ključnoj utakmici kvalifikacija i očekivao da će biti u zrakoplovu za JAR, ali Capello ga nije uvrstio. Sada ima cijelo ljeto pred sobom da pokuša dokučiti koji su razlozi zbog kojih se nije razvio u napadača svjetske klase, što je nagovijestio u rujnu 2008., a sada je brutalno prekrižen u Talijanovoj bilježnici. Capello je oduvijek bio veliki Theov fan, ali brojne ozljede i nedostatak prave forme ipak su prevagnuli u odluci da se Arsenalov napadač izostavi s popisa", piše o izostavljanju Walcotta BBC uz savjet 21-godišnjem Englezu:


"On se mora vratiti u Arsenal i u sigurnim rukama Arsenea Wengera rekonstruirati neke elemente u svojoj igri. Jednostavno, nije smio računati s tim da će vječno živjeti od slave koju si je priskrbio trima golovima Hrvatima, a Capello je ovim potezom pokazao koliko je oštar i što će zahtijevati od svojih igrača."

"Većina engleskih navijača uvidjet će da je Walcott odigrao tek 15 utakmice ove sezone"

Guardian u svom komentaru naglašava kako je Capello na sebe preuzeo svu odgovornost ovim potezom: "Sven-Goran Eriksson gurnuo ga je u vatru u Njemačkoj kada je označen kao novi Michael Owen, ali četiri godine kasnije njegova je reputacija ozbiljno narušena. Capello je vođen nagonima i potrebama izabrao Aarona Lennona i Shauna Wright-Phillipsa, a o tome je li odluka bila dobra ili ne, odgovarat će Talijan poslije prvenstva, on ima plaću od pet milijuna funti godišnje", a slično kao BBC, i Guardian ističe kako je Walcott zakazao s nogometnim razvojem u protekle četiri godine:

"Odrastao je gledajući kao svog idola Michaela Owena, bio je predodređen za partnera Waynea Rooneyja u napadu, ali na svoju brzinu nije nadovezao ništa drugo. Uostalom, i većina engleskih navijača će uvidjeti kako je ove sezone zaigrao u samo 15 utakmica za Arsenal."

Pročitajte više