TRANSFERI

Englezi o dinamovcu kojeg želi Bilić: "Zagrebački dečko koji priča golovima"

Foto: Foto: Igor Soban, Goran Stanzl/PIXSELL, Getty Images

MISLAV ORŠIĆ je prije samo godinu i pol igrao u egzotičnoj Koreji i bio je miljama daleko od ozbiljnog nogometa, Lige prvaka i nacionalne selekcije. 

Mladić koji je u lipnju prošle godine na mala vrata stigao na Maksimir, kao potpuna nepoznanica, nakon demoliranja Atalante u većini europskih medija najbolje je ocijenjen igrač prve runde Lige prvaka.

Nakon te utakmice nastavio je sa sjajnim igrama te je u 26 nastupa ove sezone zabio 19 golova i namjestio pet. Oršić je i lani odigrao sjajno. Bio je jedan od ključnih igrača momčadi koja je nakon skoro pola stoljeća srušila kletvu i izborila europsko proljeće, a ove sezone privukao je i pozornost europskih klubova. 

Bilić ga želi

Naime, kako smo nedavno pisali, Slaven Bilić želi Oršića dovesti u svoj West Bromwich Albion. Bilićeva momčad juri po plasman u Premiership, trenutno je prvoplasirana u Championshipu s bodom više od drugog Leedsa i sedam bodova više od trećeg Brentforda.

S obzirom na to da prve dvije momčadi lige direktno idu u Premiership, Bilić ima ugodnu situaciju i mora samo posao privesti kraju. Na transferu Oršića radi se već više od mjesec dana, a posao bi trebao biti završen do kraja siječnja. 

Dinamo bi za Oršića mogao dobiti oko 10 milijuna eura, što bi za zagrebačku momčad bio sjajan posao s obzirom na to da su ga prije 18 mjeseci doveli za milijun i pol eura iz korejskog Ulsan Hyundaija. 

Prve analize

Odmah su krenule i analize u engleskim medijima, svi žele znati kakav je Oršić točno igrač, ipak ga se povezuje s klubom koji bi od sljedeće sezone mogao biti prvoligaš. 

Prvu analizu izbacio je portal Birmingham live koji uvijek detaljno prati sve Hrvate koji se spominju u kontekstu dolaska na Otok, pa tako i aktualnu sagu oko Domagoja Vide.

"Oršić je hrvatski internacionalac koji ove sezone razvaljuje kod kuće i u Europi. Prošao je lud put u svojoj karijeri, to se vidi i prema CV-u koji sadrži brojne klubove, a neki od njih su na Dalekom istoku, odakle je i došao u Dinamo. Mislav je zagrebački dečko koji priča golovima. Predan radnik, sjajno napada prostor, za njega ne postoji prebrza lopta", navode Englezi. 

 

Pročitajte više