NOVAK ĐOKOVIĆ

Englezi pljeskali na Đokovićevu dvostruku pogrešku: "To je bilo baš previše"

Foto: EPA-EFE

ROGER FEDERER pobijedio je Novaka Đokovića 6:4 i 6:3 u odlučujućem meču skupine Borg na Mastersu u Londonu. Time je Švicarac otišao u polufinale turnira, ostvario 23. pobjedu nad Srbinom te donio Rafaelu Nadalu prvo mjesto na ATP ljestvici za 2019. godinu.

Za Đokovića je to bio meč iz noćne more jer osim što je Švicarac briljirao, engleska publika nije se ponašala previše sportski prema srpskom tenisaču. 

Navijali su za Federera, a uz to pljeskali i skandirali kod Đokovićevih pogrešaka, što je neuobičajeno za tenis. 

"Mislim da je pljeskati dvostrukoj pogreški izraz nepoštovanja. To je previše. U redu je što navijači podržavaju jednog igrača pored drugoga i to je njihov izbor. No razina poštovanja mora postojati", rekao je bivši tenisač Greg Rusedski pa dodao:

"Kad je Đoković napravio dvostruku servis-pogrešku, neki navijači su tome pljeskali, a onda je opet napravio dvostruku pogrešku. Nakon toga poena je bio u zaostatku i više se nije vratio. Nekad mu je zaista teško."

Annabel Croft, nekadašnja najbolja britanska tenisačica, tvrdi:

"Žao mi je Novaka. Što još treba napraviti da zasluži poštovanje publike? Igrao je sjajan tenis, a onda dobije mlaki pljesak. Neke od njegovih pogreški su proslavljene uz povike i pljeske. Nije se mogla zapaliti ona vatra u njemu, nije lako kada imate 20.000 ljudi protiv sebe. Bilo mi je ga je žao."

Na tom tragu mišljenja je i Daniela Hantuchova, bivša slovačka tenisačica.

"Iskreno mi je ga žao jer je toliko doprinio ovom sportu. Na odlasku nije ni mahnuo publici i to mi je razumljivo. Nije ugodno kada netko plješće vašim dvostrukim pogreškama i mogu razumjeti frustraciju. Sve što on napravi se omalovažava. Roger je Roger, ali je i Novak Novak pa bi malo ujednačenija publika bila idealna."

A Đoković je bio kritičan prema svojoj igri.

"Puno toga u ovom meču nisam napravio kako treba, bila je to katastrofa, da budem iskren. On je bio bolji u svim aspektima i zaslužio je pobjedu. Fantastično je servirao, dobro se kretao, imao je odličan retern. Mislim da je sve ispravno radio. S druge strane, ja sam igrao previše neutralno. Nisam mu mogao pročitati servis. Loše sam odigrao."

Pročitajte više