Liga prvaka

Englezi zgroženi Atleticom: Sramite se!

Foto: Profimedia

MANCHESTER CITY u uzvratu u Madridu protiv Atletica sačuvao je 1:0 iz prve utakmice i izborio polufinale Lige prvaka. Kraj susreta obilježile su ružne scene u kojima su prednjačili crnogorski branič Stefan Savić i hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko. Savić je pokrenuo gužvu na travnjaku, a Vrsaljko je u tunelu nakon utakmice pokušao napasti gostujuće igrače.

"Igrači Atletica su se ponašali neukusno. Trebalo bi ih biti sram zbog gluposti koje su radili. Kada pričamo o nogometu, onda Atleticu moram čestitati jer su natjerali City da igra onako kako ih dugo nismo gledali. Izbacili su ih iz ritma. Međutim, one stvari pred kraj utakmice nisu ono što želimo vidjeti", komentirao je legendarni Rio Ferdinand.

"Savić se ponašao kao budala. To Atletico radi. Da je obrnuta situacija, ponašali bi se potpuno jednako. Sjajno je što City nije reagirao na te gluposti. Misliš da nitko neće vidjeti što se događa u tunelu? City je pokazao hrabrost i odlučnost te odradio posao. Ima iskusne igrače koji su sada zreliji i mogu kontrolirati emocije. Vidjeli ste da je reakcija bila kolektivna, ali nitko nije prešao granicu."

Slično razmišlja i Owen Hargreaves. "City je bio smiren i pokazao klasu, a Atletico se na kraju osramotio. Igrajte lijep nogomet! Svaka čast Cityju, bila je to odlična izvedba i jako, jako teška utakmica", rekao je Hargreaves, dok je bivši igrač Cityja Joleon Lescott rekao da je ponašanje u posljednjih deset minuta nedopustivo.

Pročitajte više