EP biljar: Bez Hrvata u finišu "straight poola"

SINOĆ su se do kasno navečer odlučivali četvrtfinalisti u muškoj, kao i u ženskoj konkurenciji discipline "straight pool" na Europskom prvenstva u biljaru koji se ovih dana održava u zagrebačkom hotelu Westin. Nažalost, u završnici nećemo gledati hrvatske reprezentativce.

Najbolji rezultat u ovoj disciplini od naših je ostvario Robert Sudić koji se pobijedivši u dva meča probio se među 16. Sudićev ulazak među 8 i daljnje natjecanje u straight poolu spriječio je Nizozemac See Huidji.

Najmlađi reprezentativac Božo Primić i naša jedina reprezentativka u ovoj disciplini Zrinka Antonijević nisu uspjeli proći u završnicu turnira. Primića je zaustavio Čeh Lukas Krenek, a Zrinku Poljakinja Katarzyna Wesolowska.

Počela natjecanja u "desetki"

U popodnevnim satima u petak je počela i nova disciplina – desetka u kojoj Hrvatska ima pet predstavnika u muškoj i četiri u ženskoj konkurenciji.

Sve naše reprezentativke koje su igrale – Zrinka Antonijević, Vesna Dodig i Ana Gugić pobijedile su svoje protivnice u prvim mečevima, dok su u drugim susretima dana sve bile poražene. U nedječju će sve tri će u repasažu imati priliku za povratak u završni dio natjecanja.

Od pet muških predstavnika dvojica su upisala pobjede u prvim mečevima. Tomislav Šušić savladao je Izraelca Bena Gmacha, čovjeka koji je Ivicu Putnika zaustavio u natjecanju u "straight poolu". Igrom sudbine Šušić sutra ujutro igra upravo protiv Putnika. Marko Lišnić slavio je sa 7:3 protiv Slovaka Jaroslava Polacha. Luka Kutleša i Ante Suštić poraženi su u prvim mečevima i sutra u repasažu nastavljaju borbu za ulazak u drugo kolo natjecanja.

Danas završnice "straight poola"

Današnji, finalni program discipline počinje u u 14.30 sati četvrtfinalnim mečevima, a polufinalni su susreti najavljeni za 19 sati.

Pročitajte više