EP biljar: I treće zlato za Jasmin Ouschan!

DO SADA najuspješnija igračica na ovogodišnjem europskom pvenstvu u pool biljaru, Austrijanka Jasmin Ouschan je prvo mjesto u osmici osvojila pobijedivši Line Kjorsvik iz Norveške 6:5. U cijelo vrijeme izjednačenom meču u posljednjoj partiju Ouschan je napravila pritisak te se kao krajnji rezultat okitila zlatom. Jasmin je zadnju partiju pri rezultatu 5:5 odigrala bez greške i završila iz „štapa“.

Zlatom se okitio i Konstantin Stepanov iz Rusije pobijedivši Šveđanina Marcusa Chamata 8:6. Chamat je cijelo vrijeme bio u prednosti, ali pred kraj susreta Stepanov preokreće rezultat u svoju korist. Kod rezultata 7:6 Chamat radi nepotreban faul čime je predaje potez Stepanovu koji takav poklon ne ispušta iz ruku i osvaja svoju prvu zlatnu medalju na EP.

U konkurenciji osoba u kolicima prvo je mjesto osvojio Belgijanac Kurt Deklerck porazivši Henrika Larsona iz Švedske rezultatom 6:5, koji je ispustio priliku za zlato kada nije uspio ubaciti tri zadnje, naizgled lagane kugle.

U sva tri finalna meča igre su bile izjednačene, a razlika između zlatnih i srebrnih je samo u nijansama.

Od hrvatskih reprezentativaca najbolji je rezultat postigla Zrinka Antonijević ušavši u osminu finala. U borbi za ulazak u četvrtfinale porazila ju je Austrijanka Gerda Hofstatter. Zrinka je je tako nastup u osmici završila na devetom mjestu.

Božo Primić i Robert Sudić ušli su u među posljednja 32, pobijedivši u prvim mečevima danas – Božo Finca Valtterija  Virtanena 8:7, te Sudić Belgijanca Robbiea Dorissena 8:1.
Sudić se potom na stolu našao s Portugalcem Manuelom Gamom. U tijeku meča dva puta mu je iz razbijanja ušla bijela što je Portugalac iskoristio da završi obje partije iz „štapa“. Većinu su susreta bili izjednačeni, međutim Gama ga je završio u svoju korist rezultatom 8:6.

Za ulazak u 16 Primić je za protivnika dobio legendu svjetskog biljara Ralfa Soqueta iz Njemačke. Soquet je otvorio meč uvjerljivo i poveo 5:0. Pred kraj je Primić nametnuo svoju igru, međutim iskusniji Souquet je održavao razliku i plasirao se u osminu finala rezultatom 8:3.

Sudić i Primić natjecanje u osmici završavaju kao 17. u Europi. Ivica Putnik i Josip Šušnjara su završili nastup na 33. mjestu dok su Krešo Kralj i Tomislav Šušić zauzeli 97. Mjesto (ždrijeb 128). Kod žena osim Zrinke nastupile su Vesna Dodig i Ana Gugić koje su završile na 33. mjestu(ždrijeb 64).

U konkurenciji osoba u kolicima Eduard Karamatić ispao je iz daljnjeg natjecanja izgubivši meč od Belgijanca Kurta Deklercka, 5:1 i tako osvojio 13 mjesto (ždrijeb 32)

Svi naši reprezentativci priliku za bolji uspjeh iduća dva dana na 32. Europskom prvenstvu u pool biljaru imaju u posljednjoj, među igračima najpopularnijoj disciplini devetki. Sutra (25. ožujak) natjecanja počinju u 9h, a traju do 22h. U subotu četvrt finala započinju u 12h, a samo finale je predviđeno za 16h.

Pročitajte više