EP biljar: Četiri Hrvata u borbi za nastavak natjecanja u "osmici"

EP biljar: Četiri Hrvata u borbi za nastavak natjecanja u "osmici"

Tekst: M.P.
Foto: HBS

NA 32. Europskom prvenstvu u pool biljaru već se treći dan igra najpopularnija disciplina "osmica".  Igra se s 15 kugli i bijelom. Pobjeđuje onaj igrač koji legalnim udarcem ubaci kuglu broj 8, no prije toga mora ubaciti sve kugle iz svoje grupe od 7 kugli. Postoje dvije grupe: pune kugle (brojevima od 1 do 7) i šarene kugle (brojevima od 9 do 15). Svaki udarac je potrebno najaviti. Igra se na 8 dobivenih u muškoj, te 6 u ženskoj konkurenciji. Osobe u kolicima igraju do 5 dobivenih partija.

Iz daljnjeg natjecanja ispala su dvojica naših reprezentativaca – Krešo Kralj koji je izgubio od Cipranina Georgea Loukea 8:2 i Tomislav Šušić kojeg je porazio Timur Vaight Eren sa Sjevernog Cipra rezultatom 8:6. Za Kralja je prvenstvo završeno, a Šušić ima još šansu za popravak u disciplini „devetka“.

Po dobiven meč upisali su ostali reprezentativci:

Robert Sudić protiv Danca Jana Kellera 8:4, Josip Šušnjara protiv Švicarca Pascala Nydeggera 8:4, Ivica Putnik pobijedio je Finca Petria Makkonena 8:5; i Božo Primić uvjerljivo svladao Srbina Miloša Verkića 8:2.

Za ulazak u daljnju fazu natjecanja sva četvorica igraju večeras od 19.30h.

Od mečeva će posebno biti zanimljiv između Sudića i Nijemca Ralfa Souqueta koji se ponovno susreću u trećem kolu, ali ovaj puta u osmici.   

U 19.30 počet će i atraktivan susret između Marcusa Chamata iz Švedske i Šadora Tota iz Srbije. Naime, obojica su svojevremeno nekoliko puta osvajali medalje u ovoj disciplini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer je bio loš dan za naše reprezentativke, sve  su upisale po izgubljen meč.
Trenutno sve tri: Vesna Dodig, Zrinka Antonijević i Ana Gugić igraju za povratak u turnir.

U konkurenciji osoba u kolicima Eduard Karamatić izgubio je 5:1 od Britanca Karla Reada.

Danas su se, nakon finala desetke u drugom kolu osmice ponovno na istom stolu našli Nijemac Ralf Souquet i Nizozemac Niels Feijen. Iskustvo je opet pobijedilo vještinu te je Souquet ponovo završio meč u svoju korist rezultatom 8:4.

 Do kraja neizvjestan meč između Rusa Ruslana Chinahova i Norvežanina Vegara Kristiansena u svoju korist je završio Vegar rezultatom 8:7.

Jednog od favorita Poljaka Radoslawa Babicu u repasaž je poslao Danac Martin Larsen, pobijedivši ga 8:6.

Popustio je i Nizozemac Huidji See te izgubio u prilično izjednačenom meču od Španjolca Francisca Sancheza rezultatom 8:7.

Zoran Svilar iz Srbije pobijedio je Grka Nikosa Ekonomopulousa rezultatom 8:5. Na prijašnja dva europska prvenstva obojica su po jednom osvojila srebro u disciplini osmica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara