EP biljar: Sudić dvije dobio pa poražen od Hudjia, akcija se nastavlja


DRUGOG dana 32. Europskog prvenstva u pool biljaru koje se održava u zagrebačkom hotelu Westin i dalje se igra tehnički najzahtjevnija disciplina – straight pool u kojoj za pobjedu treba prvi ubaciti 125 kugli u muškoj, odnosno 75 u ženskoj kategoriji.


Jedini naš reprezentativac koji je danas prošao u završnu fazu natjecanja je Robert Sudić. Probio se među 16 pobijedivši u dva meča.

U prvom je protiv Joa Graffa iz Luxemburga dobio sa 24 razlike, dok je u drugom dvostrukom prednošću svladao Šveđanina Andreasa Gerwena. Ulazak među 8 spriječio je Nizozemac See Huidji.

Najmlađi reprezentativac Božo Primić i naša jedina reprezentativka u ovoj disciplini Zrinka Antonijević nisu uspjeli proći u završnicu turnira. Primića je zaustavio Čeh Lukas Krenek, a Zrinku Poljakinja Wesolowska Katarzyna.

Gotova je borba za ulazak među 8 u obje konkurencije i sutra je finalni dan discipline straight pool. Najprije će se od 14.30 igrati četvrtfinalni mečevi, nakon njih polufinalni, dok će završni početi u 19 sati.

Popodne je počela i nova disciplina – "desetka" u kojoj Hrvatska ima pet predstavnika u muškoj i četiri u ženskoj konkurenciji.

Sve naše reprezentativke koje su igrale, Zrinka Antonijević, Vesna Dodig i Ana Gugić, pobijedile su svoje protivnice.

 Natjecanja za ulazak u završnicu nastavit će se večeras od 20.45, dok su muški igrači tek počeli sa svojim mečevima.

Pročitajte više