EP taekwondo: Srebrna medalja Azre Zukanović

MLADA hrvatska taekwondašica Azra Zukanović osvojila je u kategoriji do 49 kilograma srebrnu medalju na 14. juniorskom Europskom prvenstvu što se održalo u Ateni.

Članica taekwondo kluba Dubrava u prvom je kolu pobijedila Finkinju Varius sa 5:0. U drugoj je borbi bila bolja od Njemice Wasthurer (3:1), dok je u polufinalu nakon preglasavanja sudaca porazila Belgijanku Dedekereen. Nažalost, u finalnoj je borbi, također nakon preglasavanja sudaca, poražena od Španjolske Somoze iako je dominirala cijelom borbom. Ostaje utjeha kako je Azra nastavila kontinuitet osvajanja medalja na velikim natjecanjima. Prije dvije godine na europskom prvenstvu u Pamploni bila je treća.

Preostalo dvoje hrvatskih boraca posljednjeg dana natjecanja nisu prošli uvodne borbe. Ana Beljo je u kategoriji do 59 kg, nakon pobjede nad Irkinjom Moran (4:0), u drugom kolu poražena od Talijanke Galabrese sa 0:12. Tomislav Borić u kategoriji do 59 kg nije uspio proći prvo kolo u kojem ga je sa 4:2 pobijedio Grk Kortusaidis.

Hrvatska taekwondo vrsta u Ateni je osvojila tri medalje. Osim srebra Azre Zukanović, odličja su osvojili Danica Žagar, te Robert Miletić. Gimnazijalka iz zaprešičke Kune u kategoriji do 68 kilograma bila je druga, dok je Miletić, inače član riječkog Velebita, u kategoriji do 45 kilograma bio treći.

´Jako smo zadovoljni rezultatima ostvarenim u Ateni. Osvojili smo tri odličja što je lijep uspjeh,´ istaknuo je glavni tajnik Hrvatskog taekwondo saveza Dražen Mađarević.

Naše taekwondaše u Ateni su posjetili i predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora na čelu sa glavnim tajnikom Ivicom Stošićem Miošićem koji borave u Ateni radi pripreme dolaska hrvatskih olimpijaca iduće godine na Olimpijske igre. U izaslanstvu su bili pomoćnik direktora za olimpijski program Damir Šegota, direktor marketinga Ranko Ćetković, savjetnik u Uredu za olimpijski program Darko Dujmović, te izvršna tajnica Maja Gencel. Glavni tajnik HOO-a Stošić-Miošić, te predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog taekwondo saveza Franjo Prot i Dražen Mađarević razgovarali su sa predsjednikom Europskog teakwondo saveza Grkom Alanasosom Pagalosom o olimpijskom teakwondo turniru, na kojem će nastupiti i nekolicina hrvatskih boraca.

Pročitajte više