Erceg objanio zašto nije želio slaviti gol Lokosima, Ivković u depresiji: "Stvoriš igrača, pa ti ga uzmu"

Foto: Hina

HAJDUK je rutinski s 2:0 slavio u Kranjčevićevoj kod Lokomotive, s ta tri boda došao je na korak do trećeplasiranog Osijeka, dok su Lokosi ostali zabetonirani na dnu ljestvice.
 
"Čestitke momcima na zasluženoj pobjedi, bilo je teško skupiti momke nakon utakmice s Maccabijem, podignuti im moral. Neke sam igrače ostavio vani kako bi ih osvježio'', rekao je Pušnik odmah nakon utakmice, pa se s nekoliko riječi dotaknuo Lokomotive.
 
''Jako su dobri, kad se skupe lako će biti u prvih pet momčadi lige. Ova pobjeda nam je poticaj za dalje, sada ćemo tijekom reprezentativne pauze bar normalno trenirati. I dobro se osvježiti uoči nastavka sezone", rekao je Marijan Pušnik, dok je njegov kolega na klupi zagrebačke momčadi Tomislav Ivković bio razočaran.
 
"Svaka utakmica nam je ista. Iz prve prigode primimo gol, iz druge - drugi gol. A mi iz svojih prigoda ne zabijamo. Teško je tako igrati. Imali smo dva-tri zicera koja smo propustili i odmah za to bili kažnjeni. Pa smo dobili i taj nesretni crveni karton. Dali smo svoj maksimum, nemam što zamjeriti svojim igračima. Veselim se pauzi, ali pitanje je od kakve će nam ona biti koristi. Devet igrača će mi biti po raznim selekcijama, još dva u mladoj reprezentaciji Albanije" rekao je Ivković, pa nastavio:
 
''Najviše mi je žao Fiolića, koji se od Lokomotive oprostio na ovako ružan način. Nije mu bilo lako posljednjih dana, on je još dijete, a bio je pod velikim pritiskom. No, otkada sam u Lokomotivi, znamo naš put. Stvoriš igrača, pa ti ga uzmu, pa odmah moraš stvarati dalje. Nije to jednostavno."
Junak Hajduka je bio Ante Erceg, koji je načeo Lokose.
 
"Nisam želio slaviti gol zbog mojih prijatelja iz RNK Split. Baš su mi Zagorac i Majstorović ostali ponajbolji prijatelji iz Splita, ne bi bilo fer prema njima da sam ga previše slavio. Bilo je dosta sparno, a utakmica s Maccabijem je dosta iscrpila neke naše igrače. Ipak, rekao bih da smo pobijedili zasluženo. Nakon gola i crvenog kartona sve je bilo puno lakše. Čestitke igračima, ova nam je pobjeda došla kao naručena nakon posljednjih neuspjeha. Sada imamo dva tjedna stanke za pripremu utakmice s Interom" , kazao je Erceg.
 

Pročitajte više