LIGE PETICE

Interov direktor govorio o Eriksenu i njegovoj budućnosti u klubu

Foto: EPA

CHRISTIAN ERIKSEN vratit će se sljedeći tjedan u Milano gdje će biti podvrgnut liječničkim pretragama kojima će se ustvrditi kakvo je njegovo zdravlje nakon srčanog udara koji je pretrpio tijekom utakmice između Danske i Finske na Europskom prvenstvu.

Podsjetimo, Eriksen se srušio tijekom utakmice u Kopenhagenu. Brzom intervencijom liječnika spašen mu je život, a oporavljao se šest dana u klinici iz koje je pušten nakon oporavka poslije operacije kojom mu je ugrađen defibrilator. Dobro se oporavio i prema posljednjim informacijama dobro se osjeća.

Što će biti s nastavkom njegove karijere, nije poznato. Serie A prema protokolu ažuriranom 2017. godine brani nastupe nogometašima s ugrađenim defibrilatorima, točnije brani to svim sportašima u kontaktnim sportovima. Eriksen je i dalje ugovorno vezan za milanski Inter i ne čini se izglednim da će za njega dalje nastupati. Druge lige nemaju takve zabrane.

Također, Inter je već doveo Hakana Calhanoglua kao igrača koji bi trebao zamijeniti Eriksena na terenu. O svemu se sad oglasio prvi čovjek kluba Giuseppe Marotta.

''Iznimno poštujemo Christiana, prvo kao čovjeka tek onda kao nogometaša. Nadamo se da će se u potpunosti oporaviti i ozdraviti. Potom ćemo procijeniti stvari sa sportskog aspekta. U ovom trenutku nam se one čine manje bitnima'', izjavio je Marotta.

Eriksen će u klub stići sljedeći tjedan kako bi se upoznao s novim trenerom Simoneom Inzaghijem i pozdravio se sa suigračima. Trening mu neće biti dozvoljen. Nakon toga će se zaputiti na pretrage koje će otkriti može li mu se defibrilator odstraniti.

Pročitajte više