Serie A

Eriksen neće igrati još minimalno šest mjeseci. Nastavak karijere pod upitnikom

Foto: Jonathan Moscrop/CSM via ZUMA Wire/Cal Sport Media via AP Images/Guliver Image

CHRISTIAN ERIKSEN će se narednog tjedna vratiti u Inter kako bi odradio testove, nakon kojih će saznati hoće li više igrati za talijanski klub.

Eriksen je u 1. kolu Eura, u susretu Danske i Finske, doživio srčani udar, poslije čega mu je ugrađen defibrilator. Pred njim su sada testovi nakon kojih će doktori odlučiti je li može igrati nogomet u Serie A, ali i na najvećoj razini. Kako stvari stoje, on će najvjerojatnije morati pauzirati još minimalno šest mjeseci čak i ako testovi budu uredni.

Ako testovi budu uredni, svejedno će čekati minimalno šest mjeseci da zaigra

Eriksen je prošle sezone pomogao Interu da prvi put nakon 2010. godine osvojio Serie A, nakon čega se priključio pripremama Danske za Euro.

Nedavno je i direktor Talijanskog nogometnog saveza Franco Braconaro govorio o Christianu Eriksenu i njegovoj karijeri. Objasnio je da danski reprezentativac može ponovno zaigrati u Italiji samo ako se pokaže da je potpuno zdrav i ako ukloni defibrilator koji mu je ugrađen u tijelo. 

"Trenutačno Eriksen ne smije igrati. Ako mu uklone ICT uređaj jer je s njim sve u redu, može se vratiti u Inter", rekao je Braconaro za Radio KissKiss Napoli, prenijeli su talijanski mediji. 

Pročitajte više