Eriksson: Do petka u Cityju nova pojačanja

SVEN GORAN ERIKSSON izrazio je bojazan da će neki igrači Manchester Cityja ostati na klupi ili tribinama do kraja sezone ako u sljedećih nekoliko dana ne pronađu novi klub.

"Nekoliko naših igrača je u pregovorima s drugim klubovima", kaže švedski stručnjak.

Nije tajna da Darius Vassell želi promijeniti sredinu, no Eriksson dodaje, "Nije u pitanju samo Vasell. Još nekoliko igrača želi otići. Vidjet ćemo što će se dogoditi u idućih nekoliko dana. "

Navodno su uz Vasella na pragu odlaska iz Cityja Georgios Samaras i Bernardo Corradi.

"Imamo tri ili četiri nogometaša koji pregovaraju s drugim klubovima. Siguran sam da će se neki transferi realizirati. To je pošteno za obje strane. Nije dobro kada imate u momčadi previše igrača koji sjede na tribinama", dodaje Eriksson.

Corradi je blizu odlaska u Sienu s kojom navodno pregovara i Samaras. Vasell je odbio ponude Besiktasa i Derbyja, ali nagađa se da će trenutačno posljednjeplasirana momčad Premier lige opet pokušati.

Eriksson želi pronaći klub i za Dannyja Millsa i Paula Dickova.

"Mora se biti pošten i svima reći što ih očekuje ako ostanu. To je profesionalno, ali i korektno. Bolje da im sada kažem da neće igrati nego za Božić" , kaže Šveđanin koji je u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka potrošio 40 milijuna funti, no namjerava još kupovati.

Eriksson je navodno „bacio oko“ na Interova Brazilca Adriana i Benficina napadača Nuna Gomesa.

"Naporno radimo na dovođenju novih pojačanja. Nešto bi se moralo dogoditi, no petak je vrlo blizu. Ne želim komentirati koja imena su u opticaju. Sve će se vidjeti u petak" , zaključio je Eriksson. 

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više