ESPN: Lakersi postaju novi supertim i šalju Golden State u zaborav

FOTO: EPA

KOŠARKAŠKA javnost potresena je velikom svađom Draymonda Greena i Kevina Duranta. Popularni Durantula navodno ozbiljno razmišlja o odlasku iz kluba, a Amerikanci su već skrojili sve moguće kombinacije.

Nije potrebno biti prevelik poznavatelj košarke i NBA lige za doći do zaključka da će Durant sljedećeg ljeta biti najtraženiji igrač. Prema aktualnom ugovoru s Golden Stateom, odnosno prema jednoj od klauzula, klub može napustiti na koncu tekuće sezone. LeBron James zasigurno zadovoljno trlja ruke u toj situaciji koja potresa Ligu jer konačno može dobiti fantastičnog suigrača.

Naime, tamošnji stručnjaci već su objavili da ga je navodno nazvao i ponudio partnerstvo u novoj NBA supermomčadi. Kralj se ne planira zaustaviti samo na njemu nego u svoj odnosno roster Lakersa želi dodati još jednog All Stara. Riječ je o Anthonyju Davisu, a dogodi li se takvo nešto, losanđeleška franšiza će od favorita iz sjene preko noći postati najozbiljniji pretendent za naslov prvaka.

''Knicksi i Lakersi su zainteresirani za Duranta, a koliko znam - Lakersi su apsolutni favoriti, ako pitate Duranta'', tvrdi novinar ESPN-a Steven Smith.

Jedini problem je salary cap. Lakersi naredne godine u free agency ulaze s nekolicinom slobodnih igrača. Tu su Caldwell-Pope, Rondo, Stephenson, Beasley, McGee, Chandler i naš Ivica Zubac. Ali ključ dovođenja Duranta i Davisa je sporan ugovor Luola Denga. Britanac podrijetlom iz Južnog Sudana otišao je iz Lakersa oprostivši im 7,5 milijuna dolara, ali oni su mu i dalje u ratama nastavili isplaćivati dug od skoro 30 milijuna dolara.

Njegov oprost omogućit će Lakersima 38 milijuna dolara u salary capu za ljeto 2019., a budući da će salary cap ionako narasti na 109 milijuna dolara, imat će dovoljno prostora za Duranta.

Što se Davisa tiče, za njega će morati u razmjenu. Postoje dvije opcije, a u jednom trade paketu je i hrvatski reprezentativac Ivica Zubac. Lakersi navodno za Davisa spremanju razmijeniti Harta, Zupca, Ingrama, Kuzmu i pick prve runde ili Kuzmu, Ingrama i pick prve runde.

Sve je ovo još daleko od realizacije, ali priča počinje dobivati ozbiljne konture.

Pročitajte više