NBA LIGA

ESPN: Netsima je već muka od Kyrieja Irvinga

Foto: Getty Images / Guliver Image

KYRIE IRVING nedvojbeno je vrhunski igrač, trenutačno je prvi strijelac NBA lige s prosjekom od 37,7 koševa, a stručnjaci i njegovi kolege igrači složni su u procjeni da nitko u povijesti košarke nije imao tako nezaustavljive ulaze pod koš.

Međutim, Kyrie Irving je i prilično ćudljiv tip, što pokazuju primjeri iz njegovih bivših klubova Clevelanda i Bostona. Ćudljivo je ponašanje prenio i u Brooklyn Netse, koji uopće nisu oduševljeni.

Prvu takvu epizodu u Netsima imao je u Kini

ESPN u velikoj priči o njegovu novom početku nakon prelaska u Netse, s kojima je ovog ljeta potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan 142 milijuna dolara, piše kako su njegove promjene raspoloženja i povlačenje u sebe stvar o kojoj se ne priča, ali od koje je ljudima u klubu već muka.

"Kad Irving upadne u takve faze, često se povlači u sebe, ne razgovara s trenerima, ljudima iz Uprave, a ponekad ni sa suigračima. Izvori kažu da je imao takvu epizodu na predsezonskom putovanju u Kinu pa su se svi češkali po glavi i pitali se što ju je izazvalo", piše ESPN.

Irving je svoju ćudljivost pokazivao još u Clevelandu. Njega su Cavsi izabrali kao prvi izbor drafta nakon užasne prve sezone poslije odlaska LeBrona Jamesa u Miami. Tri su godine na njemu bazirali budućnost, bio je glavna zvijezda, a onda se LeBron odlučio vratiti. Iako su u iduće tri sezone zajedno dolazili do velikog finala protiv Golden State Warriorsa, a 2016. i osvojili prvi naslov u povijesti, Kyrie je bio nesretan i tražio je trejd kako bi negdje drugdje mogao ponovno biti glavni igrač.

Celticsi su bili bolji bez njega, a kad se vratio, kemija se raspala

Cavsi su mu izašli u susret i poslali ga u Boston u trejdu čiji je dio bio i Ante Žižić. Celticsi su imali velike ambicije, koje su uzdrmane kad se pred kraj sezone ozlijedio, ali mlade nade poput Jaysona Tatuma, Jaylena Browna i Terryja Roziera zablistale su u njegovu odsustvu i odvele LeBronove Cavse do krajnjih granica u finalu Istoka.

Očekivalo se da će Irvingov povratak iduće sezone Celticse gurnuti na razinu više, ali umjesto toga, kemija u momčadi se raspala, a Kyrie je opet počeo pokazivati tu zloglasnu ćudljivost. Boston je ovaj put iz doigravanja ispao već u drugom krugu, a Irving je na kraju sezone kao slobodan igrač prešao u Netse. S njim je stigao i Kevin Durant iz Golden State Warriorsa, no on će zbog ozljede propustiti cijelu sezonu. U Netsima se nadaju da će ga Durant držati pod kontrolom, ali on nema takve namjere.

Durant se nema namjeru miješati

"Kyrie je umjetnik i treba ga pustiti na miru. Znamo što može na parketu i koliko mu je stalo do igre. Možda neki žele da na drukčiji način pokaže koliko mu je stalo, ali on ima svoj način i ja ga poštujem. Ima sve što želiš od suigrača i vrhunskog igrača. Meni je svejedno kako dolazi do točke na kojoj je potpuno spreman za početak utakmice, kao što uvijek jest. Ja sam 100 posto uz njega", rekao je Durant.

Unatoč ćudljivosti, piše ESPN, Irving se zasad pokazuje kao jako dobar utjecaj na suigrače, koji upijaju sve sitnice koje im pokazuje na treninzima.

Pročitajte više