Eto'o: Messi je najbolji igrač u povijesti nogometa

Foto: Getty Images / Guliver Image

SAMUEL ETO'O završio je bogatu nogometnu karijeru 7. rujna ove godine. Legendarni kamerunski napadač krenuo je iz Reala pa skrenuo pozornost na sebe sjajnim nastupima u dresu Mallorce, nakon čega je u pet godina osvojio osam trofeja s Barcelonom, od čega dvije Lige prvaka. Potom je završio u Interu, s kojim je također dominirao u Serie A, a 2010. osvojio je trostruku krunu. 

Nakon toga je igrao za Chelsea, Everton, Sampdoriju i turske klubove, a umirovio se u Kataru. U razgovoru za Gazzettu dello Sport Eto'o se prisjetio kad je odlučio završiti karijeru.

Prvo pitanje bilo je gdje mu je bilo najbolje, a bivši napadač je iznenadio odgovorom.

"Bilo mi je najljepše u Mallorci. Osvojio sam s Barcom i Interom puno trofeja, ali sam u Mallorci imao najbolji period karijere", istaknuo je Eto'o.

Osvajač tri Lige prvaka nedavno se umirovio, a otkrio je što stoji iza njegove odluke.

"Razmišljao sam o tome godinama, ali nisam imao na umu točan datum. Međutim, prije nekoliko mjeseci razgovarao sam s prijateljem iz Katara i on me je pitao zašto nastavljam igrati. Odgovorio sam, zato što volim nogomet, a on mi je uzvratio: 'Možeš još toliko toga dati nogometu, ali na neki drugi način.' U tom trenutku pomislio sam, zašto da ne? Razgovarao sam i sa suprugom te najbližim prijateljima. Tako sam donio odluku da je dosta", ispričao je 38-godišnji Kamerunac.

Talijanskog novinara zanimalo je što Eto'o misli tko je najbolji nogometaš svih vremena. Slavni napadač imao je spreman odgovor.

"Lionel Messi je za mene najbolji u povijesti. Nedavno je pobijedio u izboru za nagradu FIFA The Best, a u vremenu dok smo zajedno igrali u Barceloni odgajao sam ga kao sina", odgovorio je Eto'o.

Bolji od Diega Maradone? Zanimalo je novinara Gazzette.

"Imam golemo poštovanje prema Diegu, ali igrači koju su, za mene, obilježili moderni nogomet su Ronaldo Fenomeno, Messi i Cristiano Ronaldo. Volio bih vidjeti u budućnosti Sadija Manea ili Mohameda Salaha da dobiju nagrade jer igraju odlično posljednjih sezona. No Messi je najveći", zaključio je Eto'o. 

Pročitajte više