Euforija u Srbiji: "Uh, što je danas lijepo biti Srbin"

Foto: EPA

NAJBOLJI srpski sportaši Nikola Jokić i Novak Đoković ostvarili su sjajne rezultate u petak. Jokić je s Denverom pobijedio u četvrtoj utakmici NBA finala i tako poveo 3:1 u seriji koja se igra na četiri pobjede. Novak Đoković je u Francuskoj na Roland Garrosu s 3:1 u setovima pobijedio trenutno najtežeg protivnika Carlosa Alcaraza.

Ne čudi, stoga, da su srpski mediji u euforiji i naslovnice su im pune članaka o Đokoviću i Jokiću. Tamošnji portal Telegraf objedinio je te uspjehe u tekst pod naslovom "Uh, što je danas lijepo biti Srbin", u kojem se navodi kako je Srbija mala zemlja koja daje velike sportaše.

Mentalitet

"Kažu ljudi, mala je zemlja ta Srbija, nevažna. Smatraju Srbe narodom drugog svijeta, nekada nedovoljno inteligentnim za neka velika djela. Ali često zaboravljaju mentalitet. Mentalitet pobjednika koji je utkan u samu srž, u genetski kod. Ni to nije točno? E, pa, pitajte Nikolu Jokića i Novaka Đokovića.

Legenda kaže da u Litvi dijete prvo dobije košarkašku loptu, pa tek onda dudu. Srbija je slična po tom pitanju, samo dijeli ih jedna stvar. Dijete u Srbiji po rođenju dobije loptu koja mu se nađe, koja je stjecajem okolnosti u dvorištu, kući", navodi Telegraf.

Na korak od većih ciljeva

Đoković i Jokić nisu još gotovi. Svaki od njih teži višem cilju. Đoković osvajanjem Roland Garrosa želi postati najbolji tenisač svih vremena, dok Jokić osvajanjem naslova prvaka želi pokazati da je on zapravo istinski MVP.

"A gle čuda. Možda im sudbina obojici donese to da se u dva dana riješe neke stvari. Da u samo dva dana dva čovjeka iz Srbije, one iste male, nevažne zemlje postanu najveći u svom sportu. Takva dva asa, a imate čast biti isto što i oni - Srbi", zaključuje se u Telegrafovom tekstu.
 

Pročitajte više