Everton smijenio bijesnog Big Sama: "Šokiran sam i gadi mi se"

Foto: Getty Images/Guliver Image

TRENER engleskog prvoligaša Evertona Sam Allardyce smijenjen je u srijedu nakon što je momčad vodio šest mjeseci i doveo je do osmog mjesta na ljestvici Premier League.

Bivši engleski izbornik Allardyce, koji je na klupi Evertona zamijenio Nizozemca Ronalda Koemana u studenome kada je klub bio 13. na ljestvici s pet bodova više od zone ispadanja u drugu ligu, smijenjen je godinu dana prije isteka ugovora.

Marco Silva, bivši trener Watforda o kojem se govorilo kao o mogućem nasljedniku Koemana, najizgledniji je kandidat za klupu kluba iz Merseysidea, u čijim redovima igra hrvatski nogometaš Nikola Vlašić.

Allardyce je jučer na dodjeli nagrade za 1000 utakmica odrađenih na trenerskoj klupi izgubio živce, kada je saznao da je Everton najavio rekonstrukciju momčadi počevši od struke.

"Šokiran sam, razočaran i gadi mi se što klub nije imao pristojnosti reći meni, mom sportskom direktoru i stožeru za promjene. Čini se da to već planiraju neko vrijeme, ali nisu rekli ni meni ni članovima stožera. Gadi mi se. Došao sam u klub koji se borio, završili smo osmi na tablici. Više sam nego zadovoljan poslom koji smo napravili otkako smo stigli", rekao je Allardyce.

Velik dio fanova Evertona ipak podržava promjenu na klupi, a britanski mediji javljaju da je smjena trenera znak i da će Wayne Rooney ostati u Liverpoolu usprkos ponudama iz SAD-a.


 

 

Pročitajte više