HNL

Evo gdje možete gledati veliki derbi Osijeka i Dinama

Foto: Pixsell

OSIJEK od 15 sati dočekuje Dinamo u Gradskom vrtu u derbiju 12. kola HNL-a. Utakmica se može pogledati na programu Arenasport 3.

Najava utakmice

Bit će ovo prvi put otkako se Nenad Bjelica rastao s Dinamom zbog nesporazuma da vodi neku momčad protiv bivšeg kluba. Otkako je preuzeo novu ekipu, Osijek je osvojio najviše bodova u cijeloj ligi. Bjelica ambicije ne skriva, u intervjuu za Index je rekao kako je cilj u Osijeku osvojiti naslov, iako nije dao vremenski okvir u kojem bi to navijači mogli očekivati.

Zoran Mamić, trener i sportski direktor Dinama koji je zamijenio Bjelicu na klupi zagrebačkog kluba, samo jednom je kao trener izgubio od Osijeka i eventualnom pobjedom ima priliku već sada napraviti razliku u borbi za naslov. Dinamo ima već sada šest bodova više od Osijeka pa je Bjelici barem bod imperativ kako razlika ne bi stigla jako blizu dvoznamenkastoj brojci. 

"Jedva čekamo utakmicu, igra prvi protiv drugog, u ovom trenutku dvije najbolje momčadi u Hrvatskoj. Dinamo je pun kvalitete i to pokazuje u hrvatskom prvenstvu i u Europi. Svjesni smo toga, ali isto tako znamo i svoju snagu. Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu i vjerujemo da možemo biti na visokom nivou, kakav smo pokazali u zadnja dva mjeseca, kad smo pobjeđivali svoje protivnike, osim u ovoj zadnjoj utakmici protiv Hajduka u Splitu, a i tamo smo bili blizu pobjede. Najvažnije je kako će moja momčad odigrati, bez obzira na to tko je s druge strane. Mi smo to pokazali u svim utakmicama, pa čak i susretu kvalifikacija za Europa ligu protiv Basela prije dva mjeseca. Iako smo tada izgubili, mi smo bili dobri u drugom poluvremenu i tada nigdje nije bilo Basela", rekao je Bjelica u najavi utakmice, dok Zoran Mamić kaže:

"S nestrpljenjem i veseljem očekujemo ovu zadnju fazu prije nove godine, slijedi nam naporan ritam od devet vrlo teških utakmica, što europskih, a što domaćih. Mi se uvijek fokusiramo na prvu sljedeću. Nismo imali optimalnu pripremu za tu utakmicu, ali kao što sam već nekoliko puta rekao u ovakvim prilikama kod reprezentativnih pauza - to je naša realnost i moramo se tome prilagoditi. Zahtjevi ostaju uvijek isti. Dinamo želi osvojiti naslov prvaka, želi pobjeđivati. I tako ćemo ući u ovaj derbi. Osijek je u naletu, u uspješnoj seriji, imaju dobru momčad i stručni stožer, pozitivu u gradu među navijačima. Međutim, Dinamo ne mijenja svoju ideju i uza sav respekt prema suparniku, želimo osvojiti tri boda, a tako ćemo i ući u ovu utakmicu", rekao je Mamić.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više