Dinamo već u subotu može postati prvak Hrvatske. Evo što mu za to treba

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

TRI KOLA ostala su do kraja sezone u SuperSport HNL-u, a već u sljedećem bi moglo biti poznato hoće li Dinamo obraniti naslov koji od sezone 2005./06. nije osvojio samo 2017. godine, kad je prvak prvi i zasad jedini put u svojoj povijesti bila Rijeka.

Nakon što je Rijeka u prethodna dva kola upisala poraze od Lokomotive (1:3) i Dinama (1:2), došlo je do smjene na vrhu ljestvice i vodeći Dinamo sad ima četiri boda više u odnosu na momčad Željka Sopića. Subota bi mogla biti ključan dan za rasplet SHNL-a.

Sve će se znati već u subotu

Program tog dana otvaraju Varaždin i Rijeka utakmicom od 17 sati, a nastavlja ga susret između Dinama i Osijeka s početkom u 19:30. Računica je jasna. Ne pobijedi li Rijeka u svojoj sljedećoj utakmici, a bude li Dinamo uspješan, više neće biti nepoznanica.

Dinamo bi s nova tri boda imao ili sedam bodova više u odnosu na Rijeku (u slučaju Rijekinog poraza) ili prednost od šest bodova razlike (u slučaju Rijekinog remija). Obje prednosti za Rijeku su nedostižne. Prva i matematički, a druga zbog boljeg omjera Dinama u ovosezonskim susretima s Rijekom. U četiri ovosezonske ligaške utakmice Dinamo je triput svladao Rijeku i jednom s njom remizirao.

Pročitajte više