Evo koliko Rijeka od Dinama traži za Frigana

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

DINAMO je u potrazi za novim igračima za sljedeću sezonu, a jedna od pozicija koje će morati riješiti je ona napadača. Bruno Petković bi, čini se, ovog ljeta ipak mogao otići iz Dinama, kojemu bi onda kao rješenja u napadu ostali samo Josip Drmić, Mahir Emreli i mladi Fran Topić.

Velika želja Igor Bišćana je Matija Frigan, kojeg Dinamo pokušava dovesti već mjesecima. U zimskom prijelaznom roku bio je vrlo blizu Maksimiru, ali se posao nije realizirao u vrijeme kaosa u Dinamu pa se priča ponovo aktualizirala ovog ljeta, nakon odlične Friganove sezone.

Bišćan ga jako želi

Frigan je eksplodirao pod vodstvom Sergeja Jakirovića i sezonu je završio s 15 golova i tri asistencije u 31 utakmici za Rijeku. Igor Bišćan ga je jako volio u mladoj reprezentaciji s kojom je Frigan nedavno bio na Europskom prvenstvu. Hrvatska, pa tako ni Frigan, nije zabila nijedan gol i bila je veliko razočaranje, ali je Frigan uz Baturinu bio njezin najbolji igrač.

Damir Mišković je u siječnju za Frigana od Dinama navodno tražio tri milijuna eura te Denija Jurića, Antonija Marina i Niku Jankovića koji su u tom trenutku bili na posudbi na Rujevici. Dinamo je krenuo po Frigana, ali nije imao dovoljno vremena da do kraja prijelaznog roka uskladi sve s trojicom igrača i posao je propao.

U Maksimiru su bili uvjereni da će ga dovesti na ljeto, ali su se okolnosti u međuvremenu promijenile. Marinu je istekla posudba i nije aktivirana opcija otkupa njegovog ugovora. Deni Jurić je za Rijeku odigrao šest utakmica bez ijednoga gola, a Niko Janković je raskinuo ugovor s Dinamom i otišao na Rujevicu kao slobodan igrač.

Onih tri milijuna eura su u tom razdoblju narasli na šest, koliko Mišković traži za Frigana jer od Dinama više ne treba igrače pod račun. No Rijekin šef jako dobro zna da to nije realna cijena osobito nakon Europskog prvenstva i za očekivati je da će je spustiti. Kako doznajemo, Mišković bi Frigana pustio za oko 4.5 milijuna eura, ali Dinamu je i to trenutačno previše.

Ima Dinamo i druge opcije

Iako je velika želja, Frigan nije jedina Dinamova opcija i nova uprava razmatra rješenja iz inozemstva. Za tri ili do četiri milijuna eura u Europi se može naći sasvim solidnih igrača, a to jako dobro zna i Mišković, koji je svjestan da će prije ili poslije morati smanjiti cijenu.

Frigan može igrati u špici i na desnom krilu iako bi u Dinamo došao kao prva napadačka opcija. Sve će, kao što smo rekli, ovisiti o eventualnim odlascima, prvenstveno onom Brune Petkovića. Njega bi Dinamo zadržao do 15. kolovoza, odnosno uzvratne utakmice 3. pretkola Lige prvaka. Ulazak u play-off Lige prvaka značio bi najmanje skupine Europa lige, što također donosi dobar prihod.

Ode li Petković, Dinamo će ozbiljno krenuti po Frigana. Neće do kraja prijelaznog roka ostati puno vremena pa će i Mišković znati da će morati prije ili poslije popustiti. Frigan jako želi doći u Dinamo, želi ga i klub, i realno je da se na kraju dođe do nekakvog dogovora. Prije ili poslije.

Pročitajte više