Esports

Evo što nas očekuje u popularnom The Journey modu u FIFA-i 19

Screenshot: FIFA 19

POSLJEDNJIH godina The Journey mod je jedna od najjačih karika u FIFA serijalu, pogotovo u odnosu na glavnu konkurenciju u Pro Evolution Socceru. U FIFA-i 19 The Journey dolazi do kraja, a EA Sports mu je posvetio više pažnje nego ikada prije. 

>Soker, Rapajk, Radolno i Naldorinho: PES 2 proglašen najboljim nogometom ikada

>Pogledajte nevjerojatne pogreške golmana u novoj FIFA-i

Glavna asocijacija koju smo vezali uz nogometne igre uglavnom je bila lokalni ili online multiplayer u kojem kontrolirate čitavu momčad. Međutim, to se promijenilo izlaskom The Journey moda u FIFA-i 17 u kojem je EA Sports predstavio Alexa Huntera, fiktivnog igrača koji se pokušava probiti do vrha. 2016. kada je mod predstavljen nagađalo se da je priča temeljna na Englezu Marcusu Rashfordu, ali to je naknadno opovrgnuto. 

Alex Hunter predstavljen je u The Journeyju u FIFA-i 17. Igra ga glumac Adetomiwa Edun. U prvom izdanju moda Hunter traži novi klub te nakon impresivnih proba zaigra u Premiershipu. U priči razvija i rivalitet s najboljim prijateljem Garethom Walkerom koji nakon potpisivanja za isti klub kao Hunter, odlazi kod najvećeg rivala. Vrhunac rivalstva događa se u finalu FA kupa kada se obojica nađu na terenu, ali na suprotnim stranama. 

U nastavku u FIFA-i 18, Hunter odlazi u MLS gdje igra za LA Galaxy. Tamo Hunter saznaje da ima polusestru Kim Hunter koja je također nogometašica. Na kraju američke sezone Hunter se vraća u Europu potpisivanjem za PSG, Atletico Madrid ili Bayern. Cilj je pomoći starom treneru u novim uspjesima. Sada znamo što Huntera očekuje u novoj FIFA-i. 

>Navijači Reala bijesne zbog potpisivanja virtualnog pojačanja Alexa Huntera

Alex Hunter prelazi u Real Madrid, koji ga je ljetos zaista predstavio kao pravo pojačanje kluba. Cilj je osvojiti Ligu prvaka za koju je EA Sports osigurao prava od UEFA-e. Međutim, The Journey će sadržavati još dva igriva karaktera čije priče će se ispreplitati s onom Alexa Huntera. Radi se o njegovoj polusestri Kim Hunter, koja se pokušava probiti u žensku nogometnu reprezentaciju SAD-a te najboljem prijatelju Dannyju Williamsu u dresu Manchester Uniteda, koji u ovom izdanju postaje napadač i vjerojatno će biti glavni konkurent na putu do pokala Lige prvaka. 

The Journey: Champions, službeni je naziv moda u FIFA-i 19 kojem je EA Sports zaista posvetio puno pažnje. Na popisu imena koja ćemo sretati kroz igru nalaze se Alex Morgan, Paulo Dybala, Kevin De Bruyne i Neymar. Priču nije pokvario niti transfer Cristiana Ronalda u Juventus. Naime, upravo je Portugalac u FIFA-i 18 indirektno dao naslutiti kako će Hunter zaigrati u Real Madridu. Bila bi to epska završnica da su Alex Hunter i njegov idol Cristiano Ronaldo u bojama Galacticosa podigli pehar Lige prvaka. Izgleda da će The Journey i bez najboljeg nogometaša svijeta biti više nego zanimljiv.

Nažalost, PES 2019, kao niti oni prijašnjih godina, nema pravi odgovor na The Journey. Become a Legend mod nije niti blizu toliko kvalitetno i narativno napravljen, iako nudi naizgled sličnu priču. Dodatnim pojačanjem The Journeyja, EA Sports je napravio novi iskorak i ponudio igračima nešto više. Rezultati će se sigurno vidjeti i u količini prodanih primjeraka. 

Pročitajte više