Sucu koji je Halanda tražio autogram svi su se smijali. Sad ih je vjerojatno sram

Foto: Screenshot

POMOĆNI sudac na utakmici Manchester Cityja i Borussije Dortmund (2:1) našao se na udaru kritika svih komentatora nakon što je u tunelu poslije utakmice Erlinga Halanda tražio autogram.

Octavian Sovre snimljen je kako trči za Halandom u tunel, zaustavlja i moli ga da mu se potpiše na žuti i crveni karton koje je izvadio iz džepa.

"Nikad nije pravo vrijeme da sudac traži igrača autogram. Suci u tom trenutku ne izgledaju baš najbolje. To je bio djetinjast potez", rekao je bivši Cityjev igrač Joleon Lescott u studiju nakon utakmice, a njegov potez komentirao je Mario Strahonja:

"To je neprihvatljivo. To se ne radi pred kamerama jer kompromitira suca i siguran sam da on više neće suditi u Ligi prvaka."

No, ispostavilo se da Sovreovo ponašanje nije bilo ni djetinjasto ni neprihvatljivo, već se iza njegova poteza krije velika gesta. Naime, rumunjski nogometni savez objavio je da je pomoćni sudac autograme tražio za humanitarnu akciju za pomoć ljudima s autizmom. Potpisani kartoni bit će prodani na aukciji, a sav prihod ići će za pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

Pročitajte više