Evo zašto se priča samo o njemu: Pogledajte najbolje poteze Roka Prkačina

Foto: Sreenshot Twitter

HRVATSKA kadetska reprezentacija u subotu navečer pobjedom 71:70 u dramatičnoj završnici protiv favorizirane Španjolske postala je prvak Europe.

Roko Prkačin, 15-godišnjak, najstariji od petero djece legendarnog Nikše Prkačina, najbolji je igrač ovog Eurobasketa. Imponirala je lakoća njegove izvedbe, kao i čudesna rješenja koja je izvlačio iz rukava te čvrsta ruka kojom je vodio, ali i na zemlji čvrsto držao ovu poletnu i lepršavu momčad. Prkačin junior impresionira talentom, zrelim shvaćanjem košarke i uživanjem u igri. Taj dječak od svega 15 godina već je sad toliko dobar da možemo kazati da će Hrvatska u Prkačinu, ako sve bude u redu i ako njegov košarkaški razvoj bude išao u logičnom smjeru, imati još jednog igrača NBA kapaciteta. Igrača za glavne uloge u najjačoj ligi svijeta, nikako sporedne. Ono što je Prka radio starijim i od sebe fizički puno jačim Španjolcima bila je košarkaška poezija. U trenucima kad se utakmica lomila, loptu je u svojim rukama imao Prkačin, a tada je košarka izgledala kao najjednostavniji sport. Jer sve što je Roko napravio izgledalo je toliko prokleto lako, logično i prirodno. A upravo je to definicija perfekcije u sportu.

Prkačin je na turniru imao prosjek od 18,6 poena, 10,9 skokova, 3,7 asistencija i 2 blokade po utakmici, a isti mu je donio i naslov MVP-a turnira. FIBA je složila sjajan video s najboljim potezima buduće zvijezde europske košarke, a kad ga pogledate, čak i ako niste pratili natjecanje u Novom Sadu, bit će vam jasno zašto se ovih dana priča samo o Roku Prkačinu.

Pročitajte više