Evo zašto Subašiću u Kneževini trebaju podići spomenik

Foto: Screenshot DailyMotion

NOGOMETAŠI Monaca plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratu u Monte Carlu pobijedili Manchester City s 3:1 i prošli dalje na račun gola u gostima. U prvom susretu u Manchesteru, City je slavio s 5:3. 
 
Pogotke su za Monaco postigli Kyllian Mbappe (8), Fabinho (29) i Tiemoue Bakayoko (77), dok je strijelac za Manchester City bio Leroy Sane (71). 
 
Monaco je, na čelu sa sjajnim hrvatskim vratarem Danijelom Subašićem, odigrao sjajno prvo poluvrijeme, dok je City bio bolji u drugom dijelu, no u 77. minuti iz prekida je pogodak vrijedan prolaza postigao Bakayoko.
 
Monaco je odigrao maestralno prvo poluvrijeme, mladi igrači iz Kneževine u potpunosti su razbili puno iskusnije igrače Cityja koji su u prvih 45 minuta bili neprepoznatljivi, toliko da je Danijel Subašić u prvih 45 minuta bio bez posla.
 

No, u Kneževini će morati podići spomenik fenomenalnom hrvatskom vrataru koji se u drugom dijelu, kad je City dominirao, istaknuo s nekoliko vrhunskih intervencija. Posebno se pamti obrana Sergiju Agüeru koji se u 65. minuti našao usamljen ispred hrvatskog reprezentativca.
 
Subašić je u još nekoliko navrata sjajno reagirao, posebno kad je Sterlingu i Saneu smanjio kut, a odlično je obranio i šut Aguera u 71. minuti, koji se pak odbio do Sanea, pa Nijemcu nije bilo teško iz blizine zakucati u mrežu.
 
Nakon utakmice, navijači Monaca su se hrvatskom vrataru zahvalili na društvenim mrežama.
 
 

Pročitajte više