lige petice

Evra otkrio: Ferguson na samo jednog igrača nikad nije urlao

Foto: Epa

ALEX FERGUSON je za mnoge najveći trener u povijesti nogometa. Čovjek koji je 1986. iz prosječnosti podigao United, a onda ga do 2013. vratio na sam vrh europskog nogometa. Škot je na Old Traffordu osvojio sve što se moglo osvojiti i to po nekoliko puta, a njegova filozofija je bila da nitko nije veći od kluba.

Tako su bijes Škota na svojoj koži osjetili svi koji su ikad prošli kod svlačionicu Crvenih vragova, a i danas se prepričava kad je Davida Beckhama gađao kopačkom. Ipak, postoji igrač na koga Fergie navodno nikad nije podigao ton. Bivši nogometaš Uniteda Patrice Evra kaže da Ferguson jedino nikad nije povisio ton na Paula Scholesa.

''Jedini igrač koji nikad nije osjetio Fergusonov gnjev bio je Paul. Kad god bismo se mučili, šef bi nam rekao da damo loptu Scholseyju, on je taj koji kontrolira igru, on je taj koji kontrolira tempo. Scholes je bio srce Uniteda'', rekao je Francuz za BetFaair.

Scholes nikada nije igrao za drugi klub tijekom cijele svoje karijere, upisao je ukupno 718 nastupa za United i zabio 155 puta. Čak se i umirovio 2011., da bi se godinu dana kasnije vratio s Crvenim vragovima kojima su bile prijeko potrebne njegove usluge.

Evra je dodao da je odluka donesena u tajnosti prije okršaja FA kupa protiv Manchester Cityja, gdje je Scholes imao svoj drugi debi, a United je pobijedio 3:2.

"Skrivali su to do zadnje minute. Sjećam se da sam bio jedan od prvih koji je ušao u svlačionicu, pogledao sam oko sebe i vidio dres Paula Scholesa. Nismo mogli vjerovati, ovo je bilo važnije od igranja utakmice. Ferguson nas je morao smiriti. 'Svi se usredotočite", rekao nam je. Vrištali smo. Bili smo tako sretni, nismo ni morali igrati utakmicu. Zato kažem da je Ferguson najbolji menadžer u povijesti jer je znao reakciju i utjecaj Paula na ekipu koji će nam pomoći da vjerujemo u sebe i samopouzdanje koje ćemo dobiti od njega.''

Pročitajte više