F1: MICHAEL SCHUMACHER SLAVIO I NA ČETVRTOJ UTRCI SEZONE

Njemački vozač Michael Schumacher u Ferrariu pobjednik je Velike nagrade San Marina, četvrte utrke Svjetskog prvenstva Formule 1 vožene danas na stazi u Imoli. L

Michaelu Schumacheru je to već četvrta pobjeda sezone pa sada vodi sa maksimalnih 40 bodova, te je na najboljem putu da osvojii i sedmi naslov.

Drugo mjesto u Imoli pripalo je najbržem u kvalifikacijama Englezu Jensonu Buttonu (BAR Honda), a treće Kolumbijcu Juanu Pablu Montoyi (Williams-BMW), koji se već na startu utrke skoro sudario sa Michaelom Schumacherom i kasnije ga optužio za nekorektnost.

Button je vodio do devetoga kruga, kada je morao u boks po gorivo, a kada je Nijemac dva kruga kasnije također otišao u boks na stazu se vratio ispred Engleza. Otad je utrka bila poprilično monotona, osim sudara Ralfa Schumachera i Fernanda Alonsa u 50. krugu, zbog kojeg je Nijemac sa četvrte pao na sedmu poziciju. Pobjednik je nakon utrke priznao da je Button vozi izvrsno u prvih devet krugova, dok je vozač BAR-Honde svoju vodstvo u Imoli opisao kao "najbolji trenutak njegove dosadašnje karijere".

Posebno obilježje utrke u Imoli je bilo sjećanje na desetogodišnjicu tragične pogibije brazilskog asa Ayrtona Senne, koji je u zavoju Tamburello izgubio kontrolu nad bolidom i kasnije preminuo u bolnici u Bologni.

Sljedeća utrka je Velika nagrada Španjolske 9. svibnja u Barceloni.

(Hina) xrš yrš

Pročitajte više