Fantastičan nastup hrvatskog skijaša. Borit će se za postolje u Wengenu

Foto: EPA

NORVEŽANIN Atle Lie McGrath s vremenom 53:67 sekundi bio je najbrži u prvoj slalomskoj vožnji koja se vozi u švicarskom Wengenu. U utrci sudjeluju trojica hrvatskih predstavnika. Najbolji od njih bio je Istok Rodeš, koji je sa startnim brojem 35 došao do fantastične devete pozicije. Ima 1.09 sekundi zaostatka za McGrathom, što znači da će se boriti za postolje.

Naime, druga i treća pozicija bježe mu 60-70 stotinki. Henrik Kristoffersen zauzeo je drugo mjesto u prvoj vožnji te zaostaje 36 stotinki za sunarodnjakom i vodećim McGrathom. Treći je Austrijanac Manuel Feller, koji ima 52 stotinke sporije vrijeme od najbržeg u prvoj vožnji.

Tri hrvatska skijaša u drugoj vožnji

U drugoj vožnji nastupit će i Samuel Kolega te Filip Zubčić. Kolega je s 1.82 sekunde zaostatka za McGrathom osvojio 24. poziciju, dok je Zubčić 25. s 1.92 sekunde sporijim vremenom. Kolega je startao 24., Rodeš 26., a ukupno je prvu utrku završilo 39 skijaša.

Druga slalomska vožnja u Wengenu održat će se u 13:15. Televizijski prijenos je na HRT-u 2, dok ćete tekstualni prijenos moći pratiti na Indexu.

Pročitajte više