KARIM BENZEMA

Fantastični Benzema ruši Realove rekorde, samo su dva igrača ispred njega

Foto: AP Photo/Bernat Armangue/Guliver Image

REAL MADRID remizirao je s Chelseajem u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Gosti su poveli preko Pulisica u 14. minuti, ali je 15 minuta kasnije Karim Benzema izjednačio rezultat.

Francuskom napadaču je to 28. pogodak u ovoj sezoni, u kojoj nosi Real Madrid na svojim leđima i igra najbolji nogomet u životu. Gol protiv Chelseaja bio je 71. koji je Benzema zabio u Ligi prvaka, čime je dostigao legendarnog Raula po učinku u najvećem klupskom natjecanju na svijetu. Ipak, Raulu su za to ostvarenje trebale 142 utakmice, a Benzemi 130.

Benzema i Raul dijele četvrto mjesto na ljestvici najboljih strijelaca Lige prvaka u povijesti. Ispred njih su Robert Lewandowski sa 73 gola, Lionel Messi sa 120 i Cristiano Ronaldo sa 134 gola. Kad je riječ o najboljim strijelcima Reala u tom natjecanju, ispred Benzeme su Raul i Cristiano Ronaldo.

Benzema je ovim golom postao i najstariji strijelac Reala u polufinalima Lige prvaka s 33 godine i 129 dana. Drugi je Cristiano Ronaldo koji je posljednji gol za Real u toj fazi Lige prvaka dao s 32 godine i 86 dana.

Pročitajte više