Federer bolji od Davidenka, Roddick razbio Gonzaleza

ŠVICARAC Roger Federer pobijedio je Rusa Nikolaja Davidenka 6-4, 6-3 u susretu 2. kola Crvene skupine na Masters Cupu u Šangaju i tako se vratio u utrku za polufinale nakon neočekivanog poraza.

Nakon što je u 1. kolu neočekivano izgubio od Čileanca Fernanda Gonzaleza, i tako pretrpio prvi poraz u 16. nastupu natjecanja po skupinama na turnirima Masters Cupa, najbolji svjetski tenisač Roger Federer vratio se pobjedom protiv Davidenka u utrku za polufinale, a Rus je nakon drugog poraza definitivno ostao bez izgleda za plasman među 4 najbolja.

Federer je bio puno agresivniji igrač na terenu, napravio je 12 izravnih poena više od Davidenka (23-11), ali i 13 neforsiranih pogrešaka više (39-26). Švicarac je od 10 break lopti iskoristio četiri, dok je Davidenko izborio dvije prilike za oduzimanje servisa, koje je i iskoristio. Međutim, konstantno ''je visio'' na svom servisu. Švicarac je, naime, osvojio čak 31 od 66 poena kada je primao servis. Bio je to njihov 11. međusobni susret i 11. pobjeda Federera.

U drugom susretu Crvene skupine, u 12.30 sati po našem vremenu, sastat će se pobjednici mečeva 1. kola, Amerikanac Andy Roddick i Čileanac Fernando Gonzalez.

Davidenko: Odoh ja na Maldive!
   
Rus Nikolaj Davidenko nakon današnjeg poraza od Rogera Federera na Masters Cupu u Šangaju izgubio je izglede za prolaz u polufinale i najavio da je sad vrijeme za odmor.

Davidenko je glavne uzroke ovog poraza potražio u vlastitom umoru. "Nije nemoguće pobijediti Federera, iako ja još uvijek to nisam uspio učiniti. Danas se nisam osjećao fizički spreman. Zapravo, jako sam umoran, fizički i psihički. Zato ću uzeti par dana odmora i otputovati na Maldive, a tek onda se početi pripremati za finale Davis Cupa (susret SAD-a i Rusije u Portlandu, op.a.) krajem mjeseca", rekao je Davidenko.

Federer je, dakako, bio u znatno boljem raspoloženju nego nakon susreta 1. kola, u kojem je bio poražen od Čileanca Fernanda Gonzaleza. "Dobro je što sam igrao protiv igrača koji ne servira bombe na sve strane. To mi je omogućilo da razvijem igru s osnovne crte i malo ga razvučem po terenu. U početku sam promašio previše bekhenda, ali kada je proradio 'slice', sve je bilo puno lakše. Kada sam uvidio da je Davidenko dosta umoran, nastojao sam maksimalno produžiti poene i čekati na njegove pogreške. Ta mi se taktika isplatila", izjavio je Federer.

Roddick jači od Gonzaleza
   
Amerikanac Andy Roddick osigurao je plasman u polufinale Masters Cupa u Šangaju, ostvarivši i drugu pobjedu u Crvenoj skupini.

Roddick je svladao Čileanca Fernanda Gonzaleza 6-1, 6-4 nakon samo 66 minuta igre. Za razliku od meča protiv Federera, kojeg je Čileanac pobijedio u 1. kolu, prvi puta u 11. pokušaju, Gonzalez je u susretu protiv Roddicka bio potpuno nemoćan. Nije imao niti jednu break priliku u meču, štoviše, osvojio je samo 11 poena protiv servisa.

Roddick je naprosto bio nedodirljiv na svom servisu, osvojio je 84% poena nakon prvog, i 65% nakon drugog servisa. Napravio je 18 izravnih poena i samo 10 neprisiljenih pogrešaka (Gonzalez 17/21).

Roddick je ovom pobjedom stigao jako blizu plasmana u polufinale, no, još uvijek ga nije i teoretski osigurao. Za to bi mu bio dovoljan jedan set u susret 3. kola protiv Švicarca Rogera Federera, iako može proći dalje i s porazom 2-0 u setovima.

Crvena skupina, 2. kolo, rezultati:

Federer – Davidenko 6-4, 6-3

Roddick – Gonzalez 6-1, 6-4

Redoslijed: 1. Roddick 2/0, 2. Federer 1/1, 3. Gonzalez 1/1, 4. Davidenko 0/2

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više